Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

Τριφυλία. Συνάντηση Κόλλια – Μπόζου για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας


Για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και ζητήματα υγείας και πρόνοιας στην περιοχή συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι, στο Δημαρχείο Κυπαρισσίας, ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας με το διοικητή του νοσοκομείου Πάνο Μπόζο. Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σαμπαζιώτης και ο αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Γιώργος Βασιλόπουλος. Στόχος της συζήτησης, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ήταν η αναβάθμιση του νοσοκομείου και η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο.......................

δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, σημείωσε: «Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και ουσιαστική συνομιλία με το διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Μπόζο και τον αντιπρόεδρο κ. Βασιλόπουλο. Συνέπεσε η δική μας βούληση για να διερευνήσουμε τις δυνατότητες αναβάθμισης του νοσοκομείου, που καλύπτει μια ευρύτατη περιοχή. Η συνάντησή μας έρχεται ως συνέχεια μιας σύσκεψης που είχε γίνει στην Αθήνα με τη συμμετοχή των δύο υφυπουργών Οικονομικών και Υγείας, όπου αντιμετωπίστηκαν μια σειρά από ζητήματα που αφορούσαν στη χρησιμότητα και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, καθώς και του ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών. Οφείλω να σας πω πως δηλώσαμε στη διοίκηση του νοσοκομείου ότι για μας θα είναι casus belli έναντι της οποιασδήποτε κυβερνητικής παρέμβασης που υποβαθμίζει το νοσοκομείο. Θυμίζω τη δήλωσή μας, που φωνάζαμε και θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε, “κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας”. Το θέμα είναι η αναβάθμιση του νοσοκομείου με τη στελέχωσή του, αλλά και με τη σύνδεσή του με το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών, έτσι ώστε να αντιμετωπίζουν πιο συντονισμένα τα ζητήματα υγείας και πρόνοιας που απασχολούν το Δήμο Τριφυλίας και όχι μόνο. Μάλιστα, έχουμε και μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα. Σε όλο αυτό το συγκρότημα των Φιλιατρών που στεγάζεται το ΚΑΦΚΑ και το Κέντρο Υγείας Φιλιατρών, να προωθηθούν δράσεις και πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πάρκο υγείας και πρόνοιας, όπου ήδη εγκαθίσταται το ΕΚΑΒ. Όλα αυτά μαζί θα αποτελέσουν ένα σημαντικό παράγοντα σε αυτό που λέμε κοινωνική πρόνοια, υγεία και κοινωνική αλληλεγγύη στο Δήμο Τριφυλίας. Το δεύτερο θέμα που συζητήσαμε είναι η αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας που έχει στη διάθεσή της η διοίκηση του νοσοκομείου και προέρχεται από τη γνωστή δωρεά Αλεξόπουλου. Εμείς έχουμε μείζον ενδιαφέρον, ιδιαίτατα για το κτήριο που είναι στο κέντρο της πόλης, στο κέντρο της αγοράς. Υπάρχουν διάφορες απόψεις και σκέψεις από την πλευρά της διοίκησης, που ήδη συζητούνται, ενώ έχουν συζητηθεί και με το υπουργείο. Από τη δική μας τη μεριά, καταθέσαμε, και καταθέτουμε και δημόσια, την απόλυτη στήριξή μας σε όποιες πρωτοβουλίες αναλάβει η διοίκηση του νοσοκομείου για την αξιοποίηση και της ακίνητης περιουσίας. Είπαμε ότι μπορούμε να είμαστε αρωγοί στην προσπάθειά τους σε οποιαδήποτε κατεύθυνση. Η δε Τεχνική μας Υπηρεσία, η οποία διαθέτει αξιόλογο τεχνικό προσωπικό, σε κάποια φάση της διαδικασίας θα μπορούσε να είναι αρωγός με παρεμβάσεις, μελέτες κ.ά. για την εξυπηρέτηση του νοσοκομείου. Για μας είναι κομβικό σημείο αναφοράς η διατήρηση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας».
Από την πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου Πάνος Μπόζος τόνισε: «Κατ’ αρχάς, να ευχαριστήσω από τη μεριά του νοσοκομείου τη Δημοτική Αρχή, η οποία είχε την καλοσύνη να μας δεχθεί σε μια πρώτη επίσημη συνάντηση, στην οποία αναπτύχθηκαν όλοι οι προβληματισμοί για το μέλλον και την ανάπτυξη του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μας ότι το μέλλον του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας είναι λαμπρό! Δεν κινδυνεύει από τίποτα. Να καθησυχάσουμε, πλέον, όλους τους πολίτες. Τις φήμες που κυκλοφορούν μπορώ να τις χαρακτηρίσω “ύποπτες” και εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα. Θέλω να ευχαριστήσω τη Δημοτική Αρχή για τη συμπαράσταση την οποία δείχνει στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το νοσοκομείο. Εκθέσαμε όλους τους προβληματισμούς μας, όλες τις δυνατότητες και όλες τις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει μέχρι σήμερα. Όλα δείχνουν ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όχι μόνο θα εξυπηρετήσει τους πολίτες που σήμερα κατοικούν στην Τριφυλία, αλλά και όλους τους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν διακοπές στην περιοχή μας και θα έχουν εξασφαλιστεί, τουλάχιστον στο θέμα Υγείας, απόλυτα. Το νοσοκομείο ενισχύεται καθημερινά, καθημερινά έρχεται καινούργιο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθημερινά παίρνουμε πρωτοβουλίες για ενίσχυση των κτηριακών εγκαταστάσεων και το μέλλον του είναι λαμπρό!». Σχετικά με τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την ΠΟΤΑ και τη χρηματοδότηση της μελέτης του νοσοκομείου, ο κ. Μπόζος ευχαρίστησε την ιδιοκτησία της μεγάλης αυτής τουριστικής μονάδας, διότι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να βοηθήσουν. Ήδη, όπως είπε, χρηματοδοτούν τη μελέτη αναμόρφωσης του ισογείου και των εξωτερικών ιατρείων, που κοστίζει πάρα πολύ. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, όταν θα είναι έτοιμη η μελέτη, να ενταχθεί το έργο πολύ γρήγορα στο ΕΣΠΑ. Παράλληλα, επεσήμανε πως από το καλοκαίρι δημιουργήθηκε μια μεγάλη τράπεζα αίματος από τους εργαζομένους στην ΠΟΤΑ. Ήδη όλα τα περιστατικά έρχονται στο νοσοκομείο, ενώ από την τράπεζα αίματος εξυπηρετούνται και οι εργαζόμενοι και οι πελάτες της ΠΟΤΑ.

Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ"