Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Διονύσια 2011, το μεγαλύτερο οινικό γεγονός της χρονιάς!


Περισσότερα από 120x οινοποιεία, απ' όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, σας περιμένουν στο Ζάππειο Μέγαρο, το Σάββατο και την Κυριακή, 12 και 13 Φεβρουαρίου 2011, για να σας ξεναγήσουν και να σας μυήσουν στο μαγικό κόσμο του κρασιού.

Τα Διονύσια στο Ζάππειο Μέγαρο.........................

Το ανακαινισμένο Ζάππειο Μέγαρο έχει ξαναβρεί τα τελευταία χρόνια τον πρωταρχικό ρόλο του, ως χώρος υποδοχής γεωργικών εκθέσεων, όπως ακριβώς το φαντάστηκε ο μέγας ευεργέτης Ευαγγέλης Ζάππας, το 1888.

Το 2005, τα Διονύσια ήταν η πρώτη έκθεση που εκμεταλλεύτηκε τους ανακαινισμένους χώρους του Ζαππείου. Το 2007 ο εκθεσιακός χώρος των Διονυσίων διπλασιάστηκε, για ακόμα μεγαλύτερη άνεση για τους εκθέτες και τους επισκέπτες και το 2009 η έκθεση έφτασε σε πρωτοφανή κορύφωση συμμετοχής και επισκεψιμότητας, χρησιμοποιώντας τις θαυμάσιες αίθουσες του Ζαππείου, που εκτείνονται ημικυκλικά, «αγκαλιάζοντας» το περιστύλιό του.

Φέτος, παρά την οικονομική κρίση, τα Διονύσια «καλά κρατούν» και αναμένεται να προσελκύσουν και πάλι εξίσου πολλούς, αν όχι περισσότερους οινόφιλους, που το άσβεστο πάθος τους για το κρασί δεν θα τους κρατήσει μακριά από την αγαπημένη τους οινική έκθεση.

Η είσοδος της έκθεσης γίνεται, όπως πάντα, από τη μεγάλη, κεντρική πόρτα του Ζαππείου. Στην υποδοχή, οι επισκέπτες προμηθεύονται το εισιτήριό τους, που δίνει το δικαίωμα να επισκεφθούν τα Διονύσια όσες φορές επιθυμούν, το αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και το λεπτομερή κατάλογο της έκθεσης, ο οποίος περιλαμβάνει αναλυτικά όλους τους εκθέτες και τα κρασιά της έκθεσης.Όλα αυτά περιλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου, 10 ευρώ (ή στην πρόσκληση). Στην είσοδο λειτουργεί επίσης βεστιάριο με μικρή χρέωση (0,50 ευρώ).

Ώρες λειτουργίας Διονυσίων: 11:00 – 20:00