Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Υποψηφιότητες Δράκου-Τατούλη για περιφερειάρχες Πελοποννήσου


Την υποψηφιότητά του για Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε επίσημα την Πέμπτη τόσο ο νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος, όσο και ο πρώην υφυπουργός Πέτρος Τατούλης, από το "blog" που διατηρεί στο διαδίκτυο.....................

Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ στη δήλωσή του ανέφερε ότι ''η πρόσφατη ψήφιση του Καλλικράτη από τη Βουλή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το νέο τοπίο που δημιουργείται κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη να στελεχωθεί ο νέος θεσμός από ανθρώπους της περιφέρειας, από έμπειρους αυτοδιοικητικούς''.

"Για ένα ρόλο ενεργό της αυτοδιοίκησης"

Ο κ. Δράκος σημείωσε πως ''στις δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα, η αυτοδιοίκηση καλείται να αποκτήσει και να παίξει ρόλο πραγματικά ενεργό, προγραμματικό και αναπτυξιακό. Να αποκτήσει φωνή και λόγο για την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη, για την απασχόληση, για την παραγωγή, για την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας και για την εξυπηρέτηση του κάθε πολίτη''.

Τέλος αφού ανακοίνωσε ότι ο αντινομάρχης Μεσσηνίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, θα είναι υποψήφιος για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, σημείωσε πως ''στην μακρόχρονη αυτοδιοικητική μας πορεία υπερβήκαμε τις διαχωριστικές γραμμές. Στο ψηφοδέλτιο μας θα εκπροσωπηθούν οι πολίτες από όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις, που θα αγκαλιάσουν ισότιμα όλες τις περιοχές του Μοριά. Για να δώσουμε έτσι όλοι μαζί τον αγώνα για την Πελοπόννησο που μας αξίζει''.
"Καθαρές απόψεις-τολμηρές λύσεις"

Από την πλευρά του, ο κ. Τατούλης σημειώνει μεταξύ άλλων πως ''τα δύσκολα προβλήματα απαιτούν καθαρές απόψεις, τολμηρές λύσεις και αποφασιστικές πράξεις. Στο πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και ηθικό αδιέξοδο υπάρχει διέξοδος. Τα υγιή κύτταρα της κοινωνίας, όπου και αν αυτά ανήκουν, μπορούν να συνεργήσουν για να δώσουν λύσεις'' .

Επισημαίνει πως ''τα δύσκολα προβλήματα απαιτούν ισχυρή συστράτευση και δημιουργική σύνθεση. Η ανάγκη για το διαφορετικό και η κοινωνική αλληλεγγύη, ως απάντηση στα κοινά μας προβλήματα, δίνουν την προοπτική για ένα πιο φωτεινό αύριο, υπεράνω χρωμάτων. Οι κομματικές γραμμές υποχωρούν μπροστά στον κοινό στόχο της ανάνηψης''.

Προσθέτει πως χωρίς μικροκομματισμούς και εξαρτήσεις αλλά με αποφασιστικότητα και ''με βαθιά τη συναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει το καινούργιο και διαφορετικό για να ανατρέψει το παλιό και φθαρμένο, αλλά με βαθύτερη πίστη στην ανάγκη αυτό να εκφραστεί πολιτικά, θέτω υπόψη των Πελοποννησίων συμπολιτών μου την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του περιφερειάρχη και τους ζητώ να προχωρήσουμε μαζί στη νέα αυτή πρόκληση''.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ