Περίπου 4.000 πόλεις σε 125 χώρες συμμετείχαν το Σάββατο στη δράση «Ώρα της Γης», σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα, κατά της κλιματικής αλλαγής.
Πέρυσι, στην πρωτοβουλία του WWF είχαν ανταποκριθεί μόνο 88 χώρες.
Σε παγκόσμιο επίπεδο η συμμετοχή φαίνεται πως ήταν αυξημένη σε...............
σχέση με το 2009, όταν πήραν μέρος 3.929 πόλεις και κοινότητες σε όλο τον κόσμο.
Η μεγάλη συμμετοχή θα μπορούσε να αποτελέσει μέσο πίεσης, ώστε η διεθνής κοινότητα να καταλήξει σε μια νέα συμφωνία κατά της παγκόσμιας θέρμανσης στη διάσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο ΟΗΕ το Δεκέμβριο στο Μεξικό.
Oι Πυραμίδες και η Σφίγγα στην Αίγυπτο, η πλατεία Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη, το Μπουρζ Καλίφα στο Ντουμπάι, το μνημείο της Χιροσίμα αλλά και δεκάδες άλλα μνημεία και μεγάλα κτήρια σε όλο τον κόσμο παρέμειναν σκοτεινά για μια ώρα
«Έχουμε συμμετοχές από τους πάντες, από την Καζαμπλάνκα μέχρι τις κατασκηνώσεις για σαφάρι στη Ναμίμπια και την Τανζανία» δήλωσε ο Γκρεγκ Μπουρν, διευθυντής της WWF Αυστραλίας, η οποία διοργάνωσε την πρώτη Ώρα της Γης στο Σίδνεϊ το 2007.
Για «μήνηυμα ελπίδας» έκανε λόγο από τη Λιβύη όπου παρακολουθεί τη σύνοδο της Σίρτης ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.
«Ο κλιματικές αλλαγές είναι ένα ανησυχητικό θέμα για όλους τους ανθρώπους στο πλανήτη. Οι λύσεις είναι στα χέρια μας και μπορούν αν εφαρμοστούν από τον καθένα μας, από τις κοινότητες, από τις επιχειρήσεις, από τις κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο» υπογράμισε ο κ. Μπαν, εκφράζοντας τη λύπη του γιατί είμαστε ακόμα πολύ μακριά από το στόχο να κάνουμε τη Γη έναν πλανήτη ευημερίας, υγείας και ειρήνης.
Κούρεμα φοροαπαλλαγών και επιδομάτων προτείνει η Τράπεζα της Ελλάδος
Πριν από 10 δευτερόλεπτα