Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Οινογνωσία παράλληλα με το Παζάρι Αντικών και Παλιών Αντικειμένων.


Τετραήμερο οινογνωσίας των τοπικών οίνων και αποσταγμάτων ξεκινά από σήμερα, παράλληλα με το Παζάρι Αντικών και Παλαιών Αντικειμένων, στη Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ένα καταπράσινο κήπο, στη καρδιά του παλιού Σταυροπάζαρου..............

Ο συσχετισμός(concept) Κρασί- Παλιά Πόλη –Παλιά Αγορά μπορεί να λειτουργήσει θετικά για την δημιουργία φιλοσοφίας ανάπτυξης οινικής τοπικής ταυτότητας.
Τα τοπικά κρασιά και οι καλλιεργούμενες ποικιλίες της περιοχής δίνουν αξιόλογα και δυνατά κρασιά και σοβαροί οινοποιοί τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνται στο υπέροχο περιβάλλον της Τριφυλίας.
Είναι γνωστό ότι το φυσικό περιβάλλον και το κλίμα της περιοχής δίνουν ανέκαθεν σημαντικές παραγωγές κρασιών σε ποσότητα, αλλά και ποιότητα.
Πολλές άλλωστε «ετικέτες» από τις παραγωγές αυτές έχουν επιτύχει σημαντικές εξαγωγές.
Εννέα οινοποιοί και αποσταγματοποιοί συμμετέχουν στην πρώτη, σοβαρή, μαζική και απόλυτα οργανωμένη προσπάθεια που πραγματοποιείται στη Κυπαρισσία.
Το σκεπτικό αυτής της προσπάθειας είναι να αναδειχθεί ο εξαίρετος αμπελώνας της Τριφυλιακής γης και να πάρει την θέση που του αρμόζει στο Ελληνικό οινικό κοινό, με αποτελέσματα θετικά όχι μόνο για τους οινοποιούς αλλά και για όλη την τοπική κοινωνία.
Οι εννέα συμμετέχουσες εταιρίες είναι:
Διονύσια Κελάρια(Νταραίος)
Κτήμα Αποστολόπουλου
Κτήμα Δερέσκου
Κτήμα Παναγιωτόπουλου
Κτήμα Τσώλη
Κτήμα Φράγκου
Οινεμπορική Πατσούρος
Συνεταιρισμός «ΝΕΣΤΩΡ»
Ψαρραίος

Στο χώρο της οινογνωσίας θα διαμορφωθούν κατάλληλα booths ώστε το κοινό να έρχεται εύκολα σε επαφή με την φιλοσοφία κάθε οινοποιού-παραγωγού.

Η «περιήγηση» στον Τριφυλιακό αμπελώνα θα ξεκινάει κάθε βράδυ μετά τις 8.30 και οι οινόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να γευτούν τους τοπικούς οίνους και συγχρόνως να ενημερωθούν για την τοπική καλλιέργεια και δραστηριότητα.

Παράλληλα θα υπάρχει και το κατάλληλο συνοδευτικό έδεσμα που απαιτείται, μέσω catering που θα προσφέρει ως χορηγός το νέο εκλεκτό κατάστημα «άρτυμα» του κ. Χρόνη Χρονόπουλου.

Δύο ακόμη χορηγοί, τα Διονύσια Κελάρια στη Κυπαρισσία και η κάβα « ΕΥΟΙ ΕΥΑΝ» του Τάσου Ψυχογιού στους Γαργαλιάνους θα υποστηρίξουν την εκδήλωση.