Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Παζάρι Αντικών και Παλαιών Αντικειμένων στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας.


Υπαίθριο παζάρι με παλιά αντικείμενα και αντίκες λειτουργεί από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα στο Μεγάλο Καλντερίμι της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας

Το παζάρι είναι............


το μοναδικό, περιοδικό υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα. Διοργανώνεται στα πρότυπα των ανάλογων παζαριών που γίνονται στην Ευρώπη κυρίως στην Γαλλία και στην Ιταλία και αποτελεί, ίσως, το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της Κυπαρισσίας αφού η εμβέλειά του είναι πανελλαδική και όχι τοπική.
Στο παζάρι λειτουργούν 26 περίπτερα με συμμετοχή εμπόρων από την Αθήνα, την Πάτρα, τον Πύργο, την Καλαμάτα και άλλες πόλεις.
Για τους λάτρεις των παλαιών αντικειμένων και όχι μόνο στο παζάρι υπάρχουν και πωλούνται παλιά Ελληνικά έπιπλα και είδη σπιτιού, αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, κεραμικά και πέτρινα δοχεία, πίνακες, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα πράγματα. Μια βόλτα στο περίτεχνο Μεγάλο Καλντερίμι με την όμορφη ατμόσφαιρα και τις καθημερινές εκπλήξεις, τις ωραίες αγορές και το πνεύμα του παζαριού αποτελεί πραγματικά μια μοναδική εμπειρία για τον επισκέπτη. Ακόμη ο επισκέπτης θα μπορεί να θαυμάσει την ατμόσφαιρα της αμφιθεατρικής Παλιάς Πόλης με την εκπληκτική θέα στο Ιόνιο και το κάστρο που εποπτεύει από το ύψος του όλη την περιοχή και τη θάλασσα.
Επίσης, πολλά ενδιαφέροντα δρώμενα περιμένουν τους επισκέπτες του παζαριού τις 4 μαγικές βραδιές στο καλντερίμι, όπως παρασκευή παραδοσιακού παγωτού, γευσιγνωσίες τοπικών οίνων, σερβίρισμα καρπουζιού αλα Ιταλικά κ.α.
Παράλληλα μια έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας με θέματα από την Παλιά Πόλη και μόνο θα λειτουργεί στο Λαογραφικό Μουσείο «Κωστής Παλαμάς», στο κάστρο.

Οι ώρες λειτουργίας του παζαριού είναι από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 12.00 το βράδυ.