Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volleyball Juniors '09 (Κ20) - Στην Κυπαρισσία ο μεγάλος τελικός!


Μετά από τέσσερα τουρνουά όπου οι αθλητές και αθλήτριες κάτω των 20 ετών, έκαναν ότι μπορούσαν προκειμένου να φτάσουν στο τέρμα, ήρθε πλέον η ώρα να διεκδικήσουν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Lipton Ice Tea Juniors Under 20, σήμερα και αύριο, στην παραλία της Κυπαρισσίας.............

Δώδεκα ομάδες από όλη την χώρα, που στην διάρκεια του σιρκουΐ μάζεψαν τους περισσότερους βαθμούς, θα αγωνιστούν στην Κυπαρισσία, έχοντας φυσικά ως στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέσης και τον τίτλο του πρωταθλητή.

Για δεύτερη σερί φορά

Πετυχημένη συνταγή δεν αλλάζει και από την στιγμή που πέρσι στην Κυπαρισσία η διοργάνωση του τελικού στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, η όμορφη αυτή περιοχή θα είναι η οικοδέσποινα και για το φετινό φινάλε του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Lipton Ice Tea Juniors Under 20.

Από όλη την Ελλάδα

Όπως προαναφέραμε στον τελικό των Under 20 θα δώσουν το παρόν ομάδες από όλη την χώρα. Χαρακτηριστικά θα υπάρχουν ζευγάρια από την Αλεξανδρούπολη, Ρόδο, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Αθήνα, Πρέβεζα, Κρήτη και άλλα μέρη της Ελλάδας.

Ποιοι θα διεκδικήσουν τον τίτλο

Τα ζευγάρια που θα λάβουν μέρος στον μεγάλο τελικό των αγοριών είναι: Κώστας Κογκαλίδης/Ιωνάς Ρεζκ, Αντώνης Κισκίρας/Κωσταντίνος Κοτζαμπάσης, Κώστας Δαλακούρας/Κώστας Παρασκευάς, Βαγγέλης Ντάκουρης/Κώστας Τσιάρας, Κώστας Λάιος/Γιώργος Σύρος, Θεόδωρος Λαζανάς/Κώστας Μάρκου, Μανώλης Τάκκος/Ορφανίδης Χειμωνέτος, Γιώργος Ζωγράφος/Ραφαήλ Ραβονίκου, Βασίλης Ζήσης/Δημήτρης Ζήσης, Γιώργος Μπελούμπασης/Δημήτρης Παπαδημητρίου, Μάριος Σπάλας/Γιάννης Σπάλας, Γιώργος Πλέτσας/Μιχάλης Ρούσης.
Στις γυναίκες είναι οι: Κωνσταντίνα Βλαχάκη/Κωνσταντίνα Σφυρή, Τερέζα Καράβη/Χριστίνα Πασιαλή, Αναΐς Αγγελοπούλου/Κέλλυ Κορακοβούνη, Μαρία Βλαμάκη/Ιωάννα Βλαχάκη, Βασιλική Καρατζοπούλου/Ιφιγένεια Μαρινάκη, Μαρικρίστα Μαγκανάρη/Νάντια Μωραϊτίδη, Μαρία Μουστακίδου/Ειρήνη Σπυριάδη, Ιφιγένεια Παπανικολάου/Ελένη Τζάθα, Σιμπέλα Ρασίμη/Αθηνά Χρυσομάλλη, Μαρία Βομβύλα/Κατερίνα Χειμωνέτου, Δανάη Κατρή/Άννα Σπανού, Ευαγγελία Βατούση/Ευαγγελία Περάκη.


Συνέντευξη Τύπου για τον Τελικό Εφήβων-Νεανίδων στην Κυπαρισσία

Παρουσία αρκετών τοπικών μέσων, παραχωρήθηκε χθες στην Κυπαρισσία η συνέντευξη τύπου για τη διοργάνωση που θα αναδείξει των πρωταθλητή Ελλάδος στις κατηγορίες Εφήβων και Νεανίδων για το 2009. Στη συνέντευξη παραβρέθηκε ο δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Γιώργος Σαμπαζιώτης, ο υπεύθυνος διοργάνωσης της ΕΟΠΕ κ. Γιώργος Γκάγκαλης καθώς και η πρωταθλήτρια του beach volley Βάσω Καραντάσιου, η οποία αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ‘’Μάθε Beach Volley’΄που θα φιλοξενηθεί το τριήμερο στην περιοχή. Τους αθλητές εκπροσώπησαν η ομάδα των Σφυρή και Βλαχάκη από τα Χανία, ως επικεφαλής της βαθμολογίας στο ταμπλό των κοριτσιών.

Ο Δήμαρχος, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες, σημείωσε: ‘Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε και φέτος τον τελικό της κατηγορίας Κ20 για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η Κυπαρισσία μπορεί να υποστηρίξει ανάλογες ή και μεγαλύτερες προσπάθειες και στο μέλλον, καθώς έχουμε δρομοληγήσει την κατασκευή μονίμων εγκαταστάσεωνμ στην περιοχή μας. Ευχαριστούμε την ΕΟΠΕ που ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας και μας ανέθεσε τον Τελικό. Προσπαθούμε χρόνο με τον χρόνο να ανεβάζουμε τον πήχυ και είμαι σίγουρος ότι θα φανεί και φέτος. Τέλος θα ήθελα να χαιρετίσω την άφιξη της Βάσως Καραντάσιου στην περιοχή μας η οποία θα μας τιμήσει με την παρουσία της στους τελικούς.’’

Ο υπεύθυνος διοργάνωσης κ. Γκάγκαλης τόνισε: ‘’ βρισκόμαστε για δεύτερη συνεχή χρονιά στο ίδιο μέρος για τη διεξαγωγή του τελικού λόγω των άριστων συνθηκών που αντιμετωπίσαμε στην περσινή διοργάνωση και που είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και φέτος. Η περιοχή ενδείκνυται για υψηλού επιπέδου διοργανώσεις. Είναι πολύ σημαντικό που ο Δήμος στηρίζει αθλητικές δραστηριότητες που σχετίζονται με ηλικίες ανάπτυξης καθώς υπάρχουν και τοπικές ομάδες από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας που πρωταγωνστούν στο Πρωτάθλημα. Είμαι βέβαιος ότι οι κερκίδες θα είναι γεμάτες και ο κόσμος θα παρακολουθήσει με ενδιαφέρον τις μάχες αθλητών από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη και από τη Ρόδο μέχρι την Πάτρα.’’

Η Κωνσταντίνα Σφυρή είπε : ‘’ Φέτος είμαστε πολύ ευχαριστημένες από το επίπεδο όλων των τουρνουά. Είναι πολύ θετικό που οι τελικοί γίνονται και φέτος εδώ μιας και η Κυπαρισσία έχει αποδείξει ότι μπορεί να διοργανώσει άψογα τουρνουά’’ ενώ η συμπαίκτρια της Κωνσταντίνα Βλαχάκη συμπλήρωσε: ‘’ Το μέρος είναι πανέμορφο και κατάλληλο για beach volley. Οι εγκαταστάσεις μπορούν να υποστηρίξουν άψογα έναν τελικό. Εύχομαι λοιπόν καλή επιτυχία σε όλους και μακάρι να γίνουν ποιοτικά παιχνίδια.’’

Από την πλευρά της η Βάσω Καραντάσιου δήλωσε για την πόλη της Κυπαρισσίας αλλά και για το πρόγραμμα ‘Μάθε Beach Volley’: Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι σε ένα τόσο όμορφο μέρος. Έχω γυρίσει σχεδόν όλο τον κόσμο και δεν έχω δει τα τόσα ωραία μέρη της Ελλάδας. Ωστόσο εδώ βρισκόμαστε πρώτα για δουλειά, για να γνωρίσει ο κόσμος το Beach Volley . Σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ, τη Lipton, τον ΟΠΑΠ, την Beach Life Experience και την Promosport προσπαθούμε να μεταδώσουμε τα βασικά στοιχεία του αθλήματος σε μικρούς και μεγάλους από 6 εώς..46 χρονών.Τα μαθήματα θα γίνουν την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 στις 6-8 το απόγευμα. Ελπίζω να σας δω όλους εκεί΄΄.



Και η Κυπαρισσία ‘’ μαθαίνει μπιτς βόλλευ’’.

Στην Κυπαρισσία και στα τελικά των κατηγοριών Εφήβων – Νεανίδων θα βρεθεί το διήμερο το ‘Μάθε Beach Volley με τη Βάσω Καραντάσιου. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια χθες το μεσημέρι έδωσε το παρόν στη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, ενώ αμέσως μετά προπόνησε όσα παιδιά βρέθηκαν στον χώρο. Το πρόγραμμα, που τελεί υπό την αιγίδα της ΕΟΠΕ και υποστηρίζεται ενεργά από την Lipton, τον ΟΠΑΠ και τη Wilson και στοχεύει στην εξάπλωση και διαφήμιση του αθλήματος και την ενεργοποίηση των νέων κυρίως, παιδιών, με το άθλημα. Το ‘’Μάθε Beach Volley’’ και η Βάσω Καραντάσιου έχουν προγραμματίσει δύο ακόμη προπονήσεις, μία από τις οι οποίες έγινε χθες και μία θα γίνει σήμερα το απόγευμα.


beachvolleyball.gr