Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Καθυστερεί η λειτουργία των λουτρών Καϊάφα...


Τις εγκαταστάσεις των λουτρών του Καϊάφα επισκέφθηκε χθες ο αντινομάρχης Ηλείας Παναγιώτης Πλατανιάς, με αφορμή την μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην έναρξη λειτουργίας του για την φετινή λουτρική περίοδο..............


Δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στο τουριστικό προϊόν την Ηλείας, ο κ. Πλατανιάς δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την καθυστέρηση αυτή που αποτελεί πλήγμα για τον τουρισμό της περιοχής.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Πλατανιάς, είναι ένα πρόβλημα που έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα κάμψη, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που υπάρχουν στην περιοχή. «Η Νομαρχία, οι δήμοι και άλλοι φορείς προσπαθούμε να κάνουμε θελκτικότερη την Ηλεία, για τώρα αλλά και για αργότερα.

Το μέλλον της Ηλείας ανήκει κυρίαρχα στη γεωργία και στο τουρισμό. Με τη λογική αυτή η επιτροπή τουριστικής προβολής πήρε ορισμένες αποφάσεις που αποστείλαμε σε διάφορες υπηρεσίες προκειμένου να φτάσουμε σε ένα τέτοιο σημείο ώστε να βελτιώσουμε τον τουρισμό στην Ηλεία. Δυστυχώς στον τουρισμό υπάρχει ο ΕΟΤ, που παλιά προσέφερε ένα μεγάλο έργο αλλά σήμερα είναι σε κακή κατάσταση και το βλέπουμε εδώ, όπου ένα ένδοξο παρελθόν δε σηματοδοτεί το μέλλον.

Με τη λογική ότι ο ΕΟΤ είναι ένας οργανισμός κάθετος και όχι οριζόντιος δεν έχει επαφή με τον τοπική αυτοδιοίκηση κατά συνέπεια οι αποφάσεις του είναι βραδύς και όχι αποτελεσματικές… Υπάρχει και η ΕΤΑ όπου καταλαβαίνουμε ότι είναι πολλές εταιρίες με πολλές διοικήσεις και μεγάλες δυσκολίες.

Το προσωπικό που χρειάζεται για εδώ, δεν έχει έρθει και η διακήρυξη τώρα θα εγκριθεί από τον ΑΣΕΠ. Θα εγκριθεί από τον ΑΣΕΠ, θα περάσουν 15 μέρες και μετά θα γίνουν οι προσλήψεις, συνεπώς πάμε στα τέλη Ιουλίου και εάν κάποιος κάνει ένσταση θα τραβήξει παραπίσω. Υπάρχει κίνδυνος να χαθεί και η περίοδος αυτής της λουτροθεραπείας.

Αυτή η βραδύτητα σημαίνει ότι δεν έπιασε το μήνυμα του τουρισμού. Ο ιαματικός τουρισμός είναι σημαντικός και βλέπουμε ότι κωλυσιεργούν τόσο πολύ, λες και το κάνουν επίτηδες. Σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει μία αναποτελεσματικότητα και στο τομέα του τουρισμού και ολιγωρεί επικίνδυνα και εάν θέλετε, εθνικά επικίνδυνα, καθώς υπάρχει ένα τεράστιο έλλειμμα και εάν δε δουλέψει όλη η κυβέρνηση μαζί και δεν δουλέψει με όλους δεν θα γίνει τίποτα. Εδώ υπάρχει μία θλίψη ενόψει καλοκαιρινής περιόδου και τα λουτρά είναι κλειστά και το νερό ρέει και πάει στη θάλασσα».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής των εγκαταστάσεων Νίκος Λευκαδίτης ανέφερε ότι βρίσκονται εν αναμονή της πρόσληψης των εποχιακών προκειμένου να μπορέσουν να ξεκινήσουμε με τα περσινά δεδομένα, δηλαδή την λειτουργία στην πισίνα και τις μπανιέρες. «Εξαρτόμαστε από το προσωπικό και δεν έχουμε ακόμα ημερομηνία, βέβαια τέτοια περίοδο θα έπρεπε να έχουμε ξεκινήσει», είπε χαρακτηριστικά.



Πέλυ Μπεβούδα - Εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ" της Ηλείας