Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Δημήτρης Δράκος...


Κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού στη Μεσσηνία είναι ο νομάρχης, Δημήτρης Δράκος, όχι μόνο στη συνοχή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και μεταξύ των άλλων κομμάτων και των παρατάξεών τους σε διάφορους Φορείς που δραστηριοποιούνται στον Νομό.


Η εκτίμηση αυτή έχει διατυπωθεί τόσο στη Ρηγίλλης όσο και στο Μαξίμου κι έχει πειστεί ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, για τις πολιτικές ικανότητες του κ. Δράκου................


Αυτό δημιουργεί το... τετελεσμένο, πως ο Δημήτρης Δράκος θα είναι και πάλι υποψήφιος νομάρχης στις νομαρχιακές εκλογές του 2010. Φυσικά θα επιλεγεί και πάλι για πρόεδρος της ΕΝΑΕ από τη Νέα Δημοκρατία, εάν κι εφόσον το επιτρέψουν (τότε) τα εκλογικά αποτελέσματα.

Σε ό,τι αφορά στην Περιφερειακή εκλεγμένη Αυτοδιοίκηση και τον ρόλο του κ. Δράκου, ισχύει ο σχεδιασμός, που είχε γίνει, αλλά, όλα «πάγωσαν», όταν η Κυβέρνηση αποφάσισε την... αναστολή αυτής της μεταρρύθμισης.



Τα... συν του Δράκου

Οι συζητήσεις, που έχουν γίνει μεταξύ κορυφαίων στελεχών της Κυβέρνησης και του κόμματος (λίγο πριν από την περίφημη απεργία των Νομαρχιών όλης της χώρας), κατέληξαν σε μία συνισταμένη, ότι, ο κ. Δράκος έχει καταφέρει:

Να κρατά ισορροπίες μεταξύ των βουλευτών της Ν.Δ. στη Μεσσηνία.

Να μην έχει ταυτιστεί το όνομά του με εσωκομματικές «φαγωμάρες».

Να έχει καλές σχέσεις με τα στελέχη των άλλων κομμάτων (από την εποχή του Σταύρου Μπένου!).

Να έχει καλές έως ουδέτερες σχέσεις με Κοινωνικούς Φορείς κι επιχειρηματίες, χωρίς ποτέ να έχει κατηγορηθεί για σκάνδαλα.

Να καλύπτει την... ανεπάρκεια των αντινομαρχών του.

Να συνεργάζεται με τους δημάρχους και τον εκάστοτε περιφερειάρχη.

Να «παίρνει» στις εκλογές υψηλότερο ποσοστό από της Ν.Δ. στις εθνικές εκλογές.





Τα... πλην του Δράκου

Τα προβλήματα, τα οποία επισημάνθηκαν, έχουν να κάνουν με τις γενικότερες εσωκομματικές διαφορές των Νεοδημοκρατών, καθώς και με τις ενδοπαραταξιακές φιλοδοξίες ορισμένων, οι οποίοι είτε καθοδηγούμενοι, είτε με προσωπική τους απόφαση βλέπουν να μην εγκαταλείπεται η θέση του νομάρχη από τον κ. Δράκο, ο οποίος στο τέλος της θητείας του θα «μετρά»... 14 χρόνια ως νομάρχης!

Μάλιστα, στα «αυτιά» της Ρηγίλλης έφτασε το «μήνυμα» ότι, ενδεχομένως να υπάρξει «αντάρτικο» ψηφοδέλτιο και στη Νομαρχία. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι, κατά καιρούς γίνεται προσπάθεια να... τραβηχτεί το χαλί (της Ν.Δ.) κάτω από τα πόδια του κ. Δράκου από γνωστούς «συντρόφους» του.

Μετά τις ευρωεκλογές θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση του πρωθυπουργού με τον νομάρχη Μεσσηνίας, ενώ ο κ. Δράκος θα έχει συνεργασία με τον Μεσσήνιο υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπη Παυλόπουλο, για θέματα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, αλλά και για τον ρόλο που θα του ανατεθεί στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, το μεγάλο «ατού» του κ. Δράκου, είναι τα υψηλά ποσοστά να καταγράφει στις νομαρχιακές εκλογές. Τα ποσοστά αυτά είναι κατά πολύ υψηλότερα του κόμματος της Ν.Δ. στον Νομό, παρά το γεγονός ότι καταρτίζει ψηφοδέλτιο με «αμιγώς» Νεοδημοκράτες.

Βεβαίως, μέχρι τώρα δεν έχει αντιμετωπίσει «αντάρτικο» ψηφοδέλτιο. Έχει, όμως, «εμβολίσει» τα άλλα κόμματα, κυρίως το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο εκμεταλλεύεται κατά τον καλύτερο τρόπο τις ανά τετραετία διαμάχες στο εσωτερικό του.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι, κάθε τετραετία έχει διαφορετικό αντίπαλο, αφού δεν υπάρχει συνεχής και με ομοιογένεια Αξιωματική Αντιπολίτευση στη Νομαρχία.



Οι βουλευτές και οι... άλλοι

Αυτό που έχει δώσει αρκετούς πόντους στον κ. Δράκο είναι ότι, οι βουλευτές του Νομού έχουν από τη μία πλευρά το κεφάλι τους ήσυχο, αλλά, από την άλλη θα προτιμούσαν να ήταν «δικός» τους.

Η ισχυρή προσωπικότητα του κ. Δράκου «εξασθενεί» κάθε προσπάθεια, που γίνεται, ώστε να... τεθεί υπό έλεγχο κάποιου βουλευτικού ή και υπουργικού γραφείου, ακόμα κι όταν ασκείται πίεση από κομματικά στελέχη του Νομού.

Ωστόσο, οι βουλευτές προτιμούν τον κ. Δράκο, παρά κάποιον, ο οποίος θα είναι ταυτισμένος και ως εκ τούτου εξαρτημένος από ένα βουλευτικό γραφείο. Όπως λέει και ο λαός κι εδώ ισχύει απόλυτα: «Ο φόβος φυλάει τα έρμα». Μόνο που στην περίπτωση αυτή ο φόβος έχει... ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Δράκος!


Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"