Παρασκευή 29 Μαΐου 2009

Η κάθοδος των… μοιραίων!


Συνωστισμός πρωτοκλασάτων στελεχών της Ν.Δ. σε Μεσσηνία και Λακωνία

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται των κυβερνητικών στελεχών στη Νότια Ελλάδα και ιδιαίτερα σε Μεσσηνία και Λακωνία. Οι ευρωεκλογές είναι το πρόσχημα. Όμως...............


με αφορμή μία σειρά άλλων θεμάτων γίνεται η «κάθοδος» των κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, για την οποία κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι, έχει προεκτάσεις… εσωκομματικών διαδικασιών.


Την Πέμπτη ήρθε στην Καλαμάτα ο υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα ΜΜΕ, Κώστας Γκιουλέκας.

Σήμερα η υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Σοφία Καλαντζάκου, θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις «Παλαιολόγεια 2009» στον Μιστρά.

Το Σάββατο στην Καλαμάτα θα μιλήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Επίσης, το Σάββατο έρχονται στην Καλαμάτα ο Αντώνης Σαμαράς και ο υφυπουργός Πολιτισμού (τομέας Αθλητισμού), Γιάννης Ιωαννίδης.

Τέλος, την Κυριακή ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, θα μιλήσει στη Σπάρτη σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση.



Οι... Σπαρτιάτες της Μεσσηνίας

Μετά την ομιλία Καραμανλή στην Τρίπολη, στην επιστροφή των πούλμαν, σε ορισμένα από τα 26 συνολικά από τον Νομό μας, κάποιοι «έκλειναν» ραντεβού για την... ερχόμενη Κυριακή για Σπάρτη! Στο μεταξύ, από την Κυβέρνηση επελέγη η κα Καλαντζάκου για τα «Παλαιολόγεια 2009». Πολλοί αναρωτιούνται αν κάτι τέτοιο είναι τυχαίο. Δηλαδή, δύο Μεσσήνιοι υπουργοί και βουλευτές να είναι στη γειτονική πρωτεύουσα του Νομού Λακωνίας.

Είναι σύμπτωμα των καιρών να πιστεύουν ορισμένοι πως η Κυβέρνηση και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας λειτουργούν με τη «λογική του... αντίβαρου».

Όχι όμως άδικα, αφού κάτι τέτοιο άρχισε να κυκλοφορεί ευρέως τα τελευταία χρόνια στο εσωτερικό της Ν.Δ.



Το κόμμα και τα στελέχη

Κινητικότητα, πάντως, υπάρχει και στον τοπικό κομματικό μηχανισμό. Οι εκλογές είναι το φανερό θέμα το οποίο επικαλούνται. Όμως, ιδιαιτέρως αναπτύσσεται η λογική της επιμέρους «επιτυχίας» των στελεχών, που έρχονται στη Νότια Πελοπόννησο, από φίλους και υποστηρικτές του καθενός απ' αυτούς.

Ο «στόχος» που έχει τεθεί είναι πολύ μικρός εν' όψει των ευρωεκλογών. Συγκεκριμένα, έχει αναφερθεί ότι, η Ν.Δ. θα είναι... πρώτο κόμμα! Φυσικά, για τη Μεσσηνία κάτι τέτοιο δεν θέλει ιδιαίτερη προσπάθεια, όπως και το να διατηρήσει ή να αυξήσει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ. Το ερώτημα, όμως, είναι ένα: Σε περίπτωση που αυξηθεί η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ (σε τοπικό πάντα επίπεδο), ποιος θα «καρπωθεί» αυτή την επιτυχία; Για την αντίθετη περίπτωση - που έχει δηλαδή μικρότερα νούμερα από τα αναμενόμενα η Ν.Δ. στη Μεσσηνία - δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα. Ως γνωστόν η νίκη έχει πολλούς πατέρες, ενώ η ήττα κανέναν... Απλά, τότε θ' ανοίξουν οι «ασκοί του Αιόλου»!


*Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"