Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 4-1


Ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-1 τον ΠΑΟΚ, με καλή εμφάνιση, χειροκροτήθηκε από τον κόσμο του και έστειλε θετικά μηνύματα, ενόψει του κρίσιμου ντέρμπι με την ΑΕΚ, για την κατάληψη της δεύτερης θέσης.................

«Ευχαριστούμε τον κόσμο μας. Μπορεί εμείς να μην πήραμε το πρωτάθλημα, αλλά αυτός ήταν πρωταθλητής», είπε ο Χενκ Τεν Κάτε. «Να τελειώσουμε τα πλέι οφ με καλή διάθεση», τόνισε ο Γιόσου Σαριέγκι. Συζητήσεις με Ζενίτ για ανταλλαγή Πουιγκρενιέ – Κλέιτον. Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τα πλάγια μπακ, που χθες ήταν χάρμα οφθαλμών.

«Αυτοί πήραν το πρωτάθλημα»

Ο Χενκ Τεν Κάτε είδε την ομάδα του να παίζει καλό ποδόσφαιρο στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο να χειροκροτεί αυτόν και τους παίκτες του μετά το τέλος. Ο Ολλανδός ευχαρίστησε τους φιλάθλους για τη στήριξη τους καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. «Το μήνυμα ήταν ότι επρόκειτο για το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι μας για φέτος και ήθελα να τους ευχαριστήσουμε. Να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ήταν κοντά σ' ένα τέτοιο ματς. Ηταν σπουδαίοι φέτος και τους ευχαριστούμε. Εμείς δεν πήραμε το πρωτάθλημα αλλά αυτοί το πήραν και τους το χρωστάμε». Ερωτηθείς αν θεωρεί πλεονέκτημα το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός πάει για δύο αποτελέσματα κόντρα στην ΑΕΚ, τόνισε: «Σίγουρα είναι ένα πλεονέκτημα. Η ποιότητα της ΑΕΚ είναι η σφιχτή της άμυνα και ότι παίζει με αντεπιθέσεις. Αυτό φάνηκε στα μεταξύ μας παιχνίδια. Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε από το να περιμένουμε. Τώρα θα υποχρεωθούν να επιτεθούν, να βγουν πιο ψηλά. Γεγονός που θα κάνει ευκολότερο τον τρόπο παιχνιδιού μας».

Εν συνεχεία ο Ολλανδός τεχνικός σχολίασε πόσο εύκολο ήταν να βρουν κίνητρο οι παίκτες, γνωρίζοντας ότι το παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Λάρισα είχε λήξει ισόπαλο 0-0. «Δεν ήταν δύσκολο επειδή είχαμε δουλέψει πολύ καλά από την Τετάρτη και μετά. Από το 60' και μετά κάποιοι ίσως να χαλάρωσαν κι αυτό δεν πρέπει να γίνεται. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Εκεί που θα πρέπει να σταθούμε ήταν στην απόδοση του Βύντρα. Ηταν ίσως από τις καλύτερες εμφανίσεις του. Εκανε μόνο ένα λάθος στη φάση του γκολ κι αυτό ήταν δεκτικό. Η απόδοσή του ήταν φανταστική. Αρκούσε, όμως, μόνο ένα λάθος για να δεχθούμε ένα γκολ. Αρα είναι θέμα συγκέντρωσης. Ωστόσο, πρέπει να συγχαρώ τους τέσσερις παίκτες της άμυνας. Επαιξαν πάρα πολύ καλά. Μόνο να δει κανείς πόσες φορές προωθήθηκαν στην αντίπαλη περιοχή ο Μουν και ο Σπυρόπουλος θα καταλάβει πόσο σημαντική ήταν η συνεισφορά τους σήμερα (σ.σ.: χθες)».

Επαφές με Ζενίτ

Στην Αθήνα βρέθηκε το Σαββατοκύριακο, όπως αποκαλύπτει η «SportDay» άνθρωπος της Ζενίτ, προκειμένου να μιλήσει με τον Παναθηναϊκό για τον Κλέιτον. Η διοίκηση της ομάδας είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση για την απόκτηση του Βραζιλιάνου και έτσι θα προχωρήσει το θέμα του Πουιγκρενιέ για το «τριφύλλι». Ο Γάλλος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Μπόλτον από βδομάδα θα πάει στην Αγία Πετρούπολη για να συζητήσει για το μέλλον του. Αν η Ζενίτ κάνει πρόταση για τον Κλέιτον και ο Γάλλος δεν έχει πρόβλημα να πάει στον Παναθηναϊκό, τότε δεν αποκλείεται η μεταγραφή να γίνει χωρίς χρήματα.

*Ο τερματοφύλακας της Εστουδιάντες, Αντουχάρ, αρέσει πολύ στον Ρότσα και τον Αντωνίου. Κοστίζει τρία εκατομμύρια ευρώ και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για τη θέση αυτή.

Στους ισχυρούς ο Παναθηναϊκός

Ισχυρός και στον τέταρτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι ο Παναθηναϊκός, αν πάρει τη δεύτερη θέση. Η Λιόν απέφυγε την τρίτη θέση στη Γαλλία, αλλά η Μπάγερν τερμάτισε δεύτερη και άφησε τη Στουτγκάρδη στα προκριματικά. Σε ότι αφορά την Ισπανία και την Ιταλία, οι βασικοί υποψήφιοι για τα προκριματικά, Ατλέτικο και Φιορεντίνα, έχουν χαμηλότερη βαθμολογία. Αν, λοιπόν, η κατάσταση παραμείνει ως έχει, ο Παναθηναϊκός θα έχει μόλις τέσσερις ισχυρότερους από τους 14 αντιπάλους του. Τις Σαχτάρ και Σπόρτινγκ Λισαβόνας από τον τρίτο γύρο και τις Αρσεναλ, Λιόν από τον τέταρτο.


sport-fm.gr