Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Δελτίο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας για την Εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου στην Κυπαρισσία.


Δελτίο Τύπου για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Σπύρου Ιωάννου, στις 26-1-2009, στην Κυπαρισσία, εξέδωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας...

Σε αυτό σημειώνεται, μεταξύ άλλων, πως............

«Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Κυπαρισσίας, σε συνεργασία με κλιμάκιο Αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία του δικηγόρου Ιωάννου Σπυρίδωνα που επισυνέβη τις νυκτερινές ώρες της 26ης Ιανουαρίου 2009, μέσα στο γραφείο του, στην Κυπαρισσία.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, δράστες της ανθρωποκτονίας είναι ένας ομογενής από την Αλβανία 35 ετών και δύο πολίτες Αλβανίας, 29 και 34 ετών αντίστοιχα.
Ο ομογενής κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός και οι δύο άλλοι ως φυσικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας.
Οι δράστες προέβησαν στην πράξη τους, προκειμένου να πετύχουν την αναβολή επικείμενης δίκης σε βάρος του ομογενή για αστικές διαφορές, με τη ματαίωση της παράστασης σε αυτή του θύματος.
Σε βάρος των ανωτέρω εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από την κ. Ανακρίτρια, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν ο ομογενής και ο 29χρονος Αλβανός, ενώ εκδόθηκαν αναζητήσεις για τον τρίτο...»