Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2009

Με λαμπρότητα θα εορτάσουν στα Φιλιατρά τον πολιούχο τους Άγιο Χαράλαμπο!Την εορτή του Αγίου Χαραλάμπους, πολιούχου των Φιλιατρών, θα τιμήσουν τα Φιλιατρά την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα........


Την ημέρα της εορτής θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια η λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας του πολιούχου των Φιλιατρών, Αγίου Χαραλάμπους του Θαυματουργού, σε κεντρικές οδούς της πόλης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα εορτασμού, οι θρησκευτικές - εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου στις 5.00 το απόγευμα με συγκέντρωση στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του Κλήρου, της Δημοτικής Αρχής και των λοιπών Αρχών της πόλης, των μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου - Λυκείου, προσκόπων, Συλλόγων, Σωματείων, με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Εν συνεχεία θα γίνει η άφιξη των προσκεκλημένων Μητροπολιτών και άμεση εκκίνηση για τον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου και θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός.

Την επόμενη ημέρα το πρωί, ανήμερα της εορτής του Αγίου, η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών θα παιανίσει το εωθινό στους κεντρικότερους δρόμους της πόλης. Λίγο αργότερα θα παραταχθούν αγήματα του Στρατού, της Αεροπορίας, των προσκόπων και των Σχολείων προ του Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου. Αμέσως μετά θα γίνει προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό. Τέλος, θα ξεκινήσει η λιτάνευση των Αγίων Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας σε κεντρικές οδούς της πόλης και θα ψαλεί δέηση στην κεντρική πλατεία. Ο Δήμος Φιλιατρών θα παραθέσει γεύμα στους προσκεκλημένους στη 1.00μετά το μεσημέρι στο «Φουρναράκειο» Πνευματικό Κέντρο.

Σημειώνουμε πως οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και τις προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσει τη λειτουργία της και η εμποροπανήγυρη που, χρόνο με το χρόνο, προσελκύει περισσότερους "πραματευτές" αλλά και επισκέπτες!*με πληροφορίες από την Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"