Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Η πίτα του Συλλόγου "Ανθεστήρια Μεσσηνίας"!



Το περασμένο Σάββατο, το βράδυ, στο παραλιακό κέντρο "Βεργίνα Παλλάς", μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου "Ανθεστήρια Μεσσηνίας" έκοψαν την πίτα τους για το νέο έτος που ήδη διανύουμε σε μιά υπέροχη εκδήλωση...................


παρουσία της Υφυπουργού Απασχόλησης κας Σοφίας Καλαντζάκου, του βουλευτή Δημήτρη Κουσελά, του υποδιοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. Ντίνου Τσερώνη, των αντινομαρχών Σωτήρη Παναγιωτόπουλου και Άγγελου Κωτσιόπουλου, του Μέλους του Ε.Σ. του ΠΑΣΟΚ Νάντιας Γιαννακοπούλου, του πρώην βουλευτή Αριστόδημου Μπουλούκου, του διευθυντή του νομάρχη Μεσσηνίας και νομαρχιακού συμβούλου Παναγιώτη Τσιμόγιαννη, του γ.γ της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Θανάση Σαμέλη, του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα κ.α.

Την πίτα ευλόγησαν ο αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος και ο Παπά Θόδωρος από την Μητρόπολη Γυθείου Οιτύλου.


Ο πρόεδρος των Ανθεστηρίων κος Νικόλαος Τριάντος αναφέρθηκε στην έλλειψη αποθηκευτικού χώρου που έχει σαν αποτέλεσμα κάθε χρόνο οι πλατφόρμες των αρμάτων που χρησιμοποιούνται για την λουλουδένια παρέλαση να καταστρέφονται από τα καιρικά φαινόμενα και διάφορους αγνώστους με αποτέλεσμα ο σύλλογος να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στο κόστος της ανακατασκευής των. Η αναγέννηση και η ικανοποίηση συγχρόνως όλων των παρευρισκομένων ήρθε την στιγμή που εκλήθη στο βήμα ο δήμαρχος της Καλαμάτας. Σημειωτέον ότι τα προηγούμενα 6 χρόνια δεν υπήρχε βοήθεια από το δήμο της Καλαμάτας προς το σύλλογο.
Ο κος Παναγιώτης Νίκας ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχει ετοιμασθεί ο αποθηκευτικός χώρος που βρίσκεται στην Θουκιδίδου 2 –παλιό δημαρχείο- στη δυτική παραλία της Καλαμάτας καθώς επίσης θα διαμορφωθεί και ένα γραφείο για τις ανάγκες του συλλόγου. Επίσης ο δήμαρχος ανακοίνωσε την ένταξη των εκδηλώσεων των Ανθεστηρίων στο πρόγραμμα του δήμου. Με το άκουσμα των παραπάνω δηλώσεων του κου δημάρχου οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα συγχαίροντας τον κ Νίκα για τις αποφάσεις του. Ύστερα από αυτά τα ευχάριστα νέα η συνεργασία Δήμου και Ανθεστηρίων μπαίνει σε νέα βάση με σκοπό την προβολή της πόλης και του νομού γενικότερα. Οι επίσημοι προσκεκλημένοι στο σύντομο χαιρετισμό τους χαιρέτησαν με την σειρά τους τις ανακοινώσεις ζητώντας και από την κυβέρνηση, την νομαρχία και τους άλλους φορείς να πράξουν τα ίδια.
Μετά και τις ευχάριστες αυτές ανακοινώσεις ακολούθησε «τρικούβερτο γλέντι» μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Στο χώρο της εκδήλωσης υπήρχε φωτογραφικό υλικό από την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας στο Ελληνικό Σπίτι του συλλόγου των Ομογενών στο Νορίλσκ της Σιβηρίας. Επίσης για πρώτη φορά συμμετείχαν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου της Ανδρούσας, Κρήτες που ζουν στην Μεσσηνία, φίλοι των Ανθεστηρίων από όλες τις περιοχές της Μεσσηνίας και μια ιδιαίτερη παρουσία ήταν από το Δ.Δ Δεσύλλα του Δήμου Ανδανίας η κυρία Βρυώνη που ασχολείται με την βιοκαλλιέργεια η οποία πρόσφερε στο δήμαρχο της Καλαμάτας το πατροπαράδοτο ζυμωτό κεντητό ψωμί.



*με πληροφορίες και φωτογραφίες από diasnews.com