Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ ΑΠΟ 54ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ! ΑΕΡΟΓΕΦΥΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΙΤΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΗΠΑΤΟΣ!



Ένας 54χρονος από την Κυπαρισσία, που νοσηλευόταν εδώ και εβδομάδες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, "δίνει" ζωή σε συνάνθρωπό μας στην Ιταλία, αφού μετά τη διαπίστωση του εγκεφαλικού θανάτου του, η οικογένειά του σεβόμενη την επιθυμία του, που όταν ήταν εν ζωή είχε γραφτεί δωρητής οργάνων στην Ελληνική Εταιρία Μεταμοσχεύσεων, συμφώνησε να δωρίσει το ήπαρ του, το μοναδικό ζωτικό του όργανο που μπορούσε μεταμοσχευθεί........

Ο 54χρονος, που ήταν υπάλληλος στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, οδηγός ασθενοφόρου, παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών, είχε αυξημένη ευαισθησία σε θέματα υγείας και ήθελε, όταν φύγει από τη ζωή, να προσφέρει τα όργανά του σε συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη, γι' αυτό και είχε γραφτεί δωρητής οργάνων.

Τις τελευταίες μέρες που η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη, υπήρχε διαρκής επικοινωνία του ΕΟΜ με το Νοσοκομείο Καλαμάτας και τους οικείους του για τη δωρεά οργάνων.

Όπως αποφάνθηκαν οι γιατροί το μοναδικό ζωτικό του όργανο που μπορούσε να μεταμοσχευθεί ήταν το ήπαρ του και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία συντονισμού της λήψης του οργάνου και ανεύρεσης των κατάλληλου λήπτη.

Αυτός βρέθηκε στην Ιταλία και άμεσα στήθηκε αερογέφυρα ζωής Ιταλίας - Ελλάδας με το αεροπλάνο με ειδικούς γιατρούς από την Ιταλία να φτάνει σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και από κει να μεταβαίνουν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου έγινε η προετοιμασία & η λήψη του μοσχεύματος.