Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Γιορτή για τα 100 χρόνια του Παναθηναϊκού!


Με μια μεγάλη εκδήλωση στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ πραγματοποιήθηκε η γιορτή για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Παναθηναϊκού.
Παρουσία χιλιάδων φίλων του "τριφυλλιού",..........




βραβεύτηκαν μεγάλες μορφές του συλλόγου από όλα τα σπορ, ενώ ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με τους Άγγελο και Στέλιο Διονυσίου, Γιώργο Δημητριάδη, C:Real και Matisse.
Βραβεύτηκαν μεταξύ άλλων η "θρυλική" ομάδα του Γουέμπλεϋ, που έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1971, ποδοσφαιριστές από μεταγενέστερες ομάδες του «τριφυλλιού», όπως ο Κριστόφ Βαζέχα, ο Στράτος Αποστολάκης, ο Ρενέ Χένρικσεν, ο Θανάσης Κολιτσιδάκης, ο Τάκης Φύσσας, όπως επίσης και η σημερινή ποδοσφαιρική ομάδα.
Από την ομάδα καλαθοσφαίρισης, βραβεύτηκαν οι Κώστας Πολίτης, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Νίκος Γκάλης (ο οποίος πάντως απουσίαζε) και η σημερινή ομάδα, ενώ τιμήθηκαν επίσης αθλητές του βόλεϊ, της υδατοσφαίρισης, του στίβου, της κολύμβησης και άλλων αθλημάτων.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Πατέρας, δεν παρέλειψε να μνημονεύσει το φλέγον ζήτημα του γηπέδου στο Βοτανικό στον χαιρετισμό του: «Θέλουμε ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει την ίδια λαμπρή ιστορία για τα επόμενα 100 χρόνια. Το γήπεδο θα γίνει ασυζητητί. Υπάρχει αισιοδοξία. Πρέπει και θα γίνει. Δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν γι΄ αυτό».

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παύλος Γιαννακόπουλος δήλωσε: «Είναι μεγάλη μέρα η σημερινή. Συμπληρώνονται 100 χρόνια για μια μεγάλη ομάδα που λέγεται Παναθηναϊκός. Είναι η μοναδική ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ευρώπη σε όλα τα αθλήματα. Ο Παναθηναϊκός πρωταγωνιστούσε, πρωταγωνιστεί και θα πρωταγωνιστεί».

Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη, Θανάσης Γιαννακόπουλος, ανέφερε: «Είναι πολλές οι στιγμές που έχει ζήσει ο Παναθηναϊκός σε όλα τα επίπεδα σ΄ αυτά τα 100 χρόνια, με τεράστιες και μεγάλες επιτυχίες. Αυτό είναι και το μεγαλείο του. Έχει προσφέρει μεγάλες στιγμές στην πατρίδα μας, ενώ έχει και επιτυχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το όνειρο γενεών φίλων Παναθηναϊκών κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει και να τους στερήσει το νέο σπίτι. Κανείς δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη δημιουργία του νέου σπιτιού του Παναθηναϊκού». Πάντως, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος δεν παρέλειψε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του επειδή οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης "κατέβασαν" τα λάβαρα για τους τέσσερις ευρωπαϊκούς τίτλους του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ, προκειμένου να τοποθετηθούν στη θέση τους σημαίες του Παναθηναϊκού με το λογότυπο του χορηγού.

Την ομάδα του βόλεϊ εκπροσώπησε ο διευθυντής του ΤΑΑ, Τάσος Τεντζέρης, ο οποίος είπε: «Θα ήθελα να κάνω μία ευχή για τα επόμενα 100 χρόνια. Να μην ξαναζήσουμε καμία Ριζούπολη, κανένα Λαύριο και καμία Πάτρα κι αυτά που ζήσαμε από μία συγκεκριμένη ομάδα. Δεν πάει άλλο. Έχουμε κι άλλα παιχνίδια να δώσουμε μεταξύ μας. Κι εμείς ακόμα περιμένουμε μία απάντηση. Δεν είναι φίλαθλοι αυτοί του Ολυμπιακού. Είναι κάποιοι αλήτες που δίνουν ραντεβού». Αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα, στο φάιναλ-8 του κυπέλλου, τόνισε: «Όταν είχα μάθει ότι θα γίνει πάλι το φάιναλ-8 στην Πάτρα, είχα πει ότι θα ήταν καλό να δώσει η ομοσπονδία 3.800 εισιτήρια σε παιδιά ομάδων και σχολείων της περιφέρειας της Πελοποννήσου. Δεν εισακούστηκα και είδαμε τα αποτελέσματα. Αυτά τα είπα λόγω της εμπειρίας μου. Οι ξένοι είναι αηδιασμένοι, τόσο του Παναθηναϊκού, όσο και του Ολυμπιακού, και τους είπα ένα πράγμα: "Έχετε μείνει μόνοι σας. Όταν θα βλέπετε τέτοιες καταστάσεις, θα πρέπει εσείς να φεύγετε από το γήπεδο μόνοι σας. Κανένας πρόεδρος ομοσπονδίας και κανένας πρόεδρος ομάδας δεν μπορεί να σας σταματήσει».

Ο Μίμης Δομάζος είπε: «Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ και οι παλιοί και οι νέοι. Θα θέλαμε να γιορτάσουμε με έναν τίτλο. Υπάρχει βέβαια και η Ευρώπη, υπάρχει και το κύπελλο. Όλη η ιστορία του Παναθηναϊκού είναι το Γουέμπλεϊ. Κάποιοι θέλουν να το ξεχάσουν, αλλά εμάς θα είναι πάντα στο μυαλό μας».

Ο Τότης Φυλακούρης μίλησε επίσης για το θέμα του γηπέδου: «Οι προγενέστεροί μας έβαλαν ένα πετραδάκι στο γήπεδο "Απόστολος Νικολαΐδης", τώρα θα μπει ένα "χρυσό" πετραδάκι στο νέο γήπεδο για να απολαμβάνουν τον Παναθηναϊκό και οι μεταγενεστεροι. Το γήπεδο θα γίνει κανονικά».

Ο Κριστόφ Βαζέχα ανέφερε: «Χαίρομαι που κι εγώ είμαι ένα κομμάτι από την ιστορία του Παναθηναϊκού. Είμαι περήφανος που φόρεσα τη φανέλα αυτής της ομάδας. Καλή χρονιά σε όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού και να είναι φίλαθλοι, και στις καλές και στις κακές στιγμές».

Ο Κώστας Πολίτης, από την πλευρά του, ανέφερε: «Είναι μια πολύ μεγάλη εκδήλωση προς τιμήν του Παναθηναϊκού, που σκέφτεται τους παλιούς του αθλητές και ανθρώπους».

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο νυν προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας των "πρασίνων", Χενκ Τεν Κάτε, που υπογράμμισε την ανάγκη της ομάδας να παίξει σε ένα δικό της γήπεδο: «Είμαι πολύ μικρός για να συγκριθώ με την ιστορία των 100 χρόνων του Παναθηναϊκού. Είναι ιδιαίτερο σημείο για κάθε μεγαλη ομάδα», είπε αρχικά ο Ολλανδός και συνέχισε: «Παρά τις όποιες φήμες, η ομάδα είναι ενωμένη. Θέλουμε να συνεισφέρουμε κι εμείς κατακτώντας έναν τίτλο. Θέλουμε ένα μοντέρνο γήπεδο που να ταιριάζει στην ιστορία του Παναθηναϊκού, όχι σαν κι αυτό του ΟΑΚΑ, όπου νιώθουμε σαν να παίζουμε εκτός έδρας, αλλά ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο».


Ε.Ρ.Τ.