Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

"Ταυτοποιήθηκαν" τα όπλα και "δείχνουν" τον "Επαναστατικό Αγώνα"...


Ταυτοποιήθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας τα όπλα της επίθεσης που χρησιμοποίησαν οι δράστες τις πρώτες πρωινές ώρες εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Πολιτισμού με αθώο θύμα τον 21χρονο Αστυνομικό από την Κυπαρισσία Διαμαντή Μαντζούνη.




Όπως δήλωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Βασίλης Τσιατούρας, η επίθεση έγινε με ίδιου τύπου όπλο καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε κατά του λεωφορείου των ΜΑΤ στις 23 Δεκεμβρίου στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. Επίσης, χρησιμοποιήθηκε πιστόλι 9 χιλιοστών με το οποίο είχε δεχτεί επίθεση στις 30 Απριλίου του 2007 το δεύτερο αστυνομικό τμήμα Νέας Ιωνίας και την ευθύνη είχε αναλάβει τότε η οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας".
Μόνο τυχαία δεν χαρακτηρίζεται η δολοφονική επίθεση τα ξημερώματα στα Εξάρχεια.
Τα ευρήματα δείχνουν την οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας" που έκανε την εμφάνισή της, μετά την εξάρθρωση της 17Ν.
Στην αντιτρομοκρατική έχει σημάνει συναγερμός και οι επιτελείς της αστυνομίας καλούνται να απαντήσουν σε πλήθος ερωτημάτων και να εντοπίσουν τους δράστες.
Ένα από τα δύο όπλα που χρησιμοποιήθηκαν-το ΜΠ5_ είχε χρησιμοποιηθεί, στην επίθεση εναντίον του αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας στις 30 Απρίλιου του 2007.
Το δεύτερο όπλο-το Καλάσνικοφ-είχαν οι δράστες και στην επίθεση εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ στις 23 Δεκεμβρίου στην οδό Κοκκινοπούλου.
Προκαλεί προβληματισμό και η χειροβομβίδα εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ που είναι του ιδίου τύπου με αυτές που χρησιμοποιεί ο Ελληνικός Στρατός αλλά και με εκείνες που είχαν εντοπιστεί σε γιάφκα της «17ης Νοέμβρη» στην οδό Πάτμου.
Είναι ελληνικής κατασκευής που φέρεται να έχει κατασκευαστεί σε εργοστάσιο στα Οινόφυτα το οποίο το έχει κλείσει πρόσφατα. Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη εταιρεία εφοδίαζε τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.
Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ανέφερε πως στο τόπο της επίθεσης στην οδό Κουντουριώτη βρέθηκαν 27 κάλυκες από το πυροβόλο όπλο και 4 κάλυκες από πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών.
Όπως είπε ο κ. Τσιατούρας, η αστυνομία δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των δραστών, ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, είπε ότι δεν θα ησυχάσει αν δεν συλληφθούν οι δράστες.