Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, επιδιώκουμε νέες ταχύτητες, αποτελεσματικότητα, σταθερότητα και ασφάλεια, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μετά την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.
Επισήμανε ακόμη ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. «Έχουμε μπροστά μας ανηφορικό δρόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Δεν μας ενδιαφέρουν οι εντυπώσεις», συνέχισε ο Πρωθυπουργός. «Χρησιμοποιούμε την εμπειρία των παλαιότερων και τον δυναμισμό των νεώτερων».
«Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε και θα πετύχουμε σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα... Το 2009 προοιωνίζεται δύσκολο για όλες τις χώρες, για όλη την ανθρωπότητα».
«Επιβάλλεται ευελιξία»
Όπως επισήμανε ο κ. Καραμανλής, «παντού υπάρχει συνεχής μείωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και αύξηση της ανεργίας. Επιβάλλεται ευελιξία κινήσεων και ισχυρά ανακλαστικά, επιβάλλονται πολιτικές που προτάσσουν την οικονομία της καθημερινότητας, που διασφαλίζουν τις αντοχές της οικονομίας μας που εγγυώνται μια καλύτερη προοπτική για την επόμενη ημέρα».
Πέντε άξονες του σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης
Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, το σχέδιο της κυβέρνησης στην οικονομική κρίση βασίζεται στους παρακάτω βασικούς άξονες:
- Ενίσχυση ρευστότητας της οικονομίας στήριξη των τομέων που πλήττονται από τη διεθνή κρίση
- Προστασία της εργασίας
- Αρωγή στους συμπολίτες που έχουν ανάγκη
- Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων
- Εντατική εφαρμογή του εθνικού στρατηγικού πλαισίου - προγράμματα τόνωσης απασχόλησης, ενίσχυση των μμε και των αγροτών
Προτεραιότητα στα καθημερινά προβλήματα
Είμαστε αποφασισμένοι να αποδείξουμε προσήλωση σε ξεκάθαρες αρχές, ιδίως σε ό,τι αφορά μετωπική σύγκρουση με τα καθημερινά προβλήματα, τον περιορισμό των καταναλωτικών δαπανών, την απόλυτη αφοσίωση στο συμφέρον των πολιτών, την καταστολή των φαινομένων καταστροφικής βίας, ανέφερε ο κ. Καραμανλής.
«Δεν παίζουμε με το μέλλον του τόπου»
«Ξέρουμε ότι παρατάξεις και συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν επιδοθεί σε ένα αδιέξοδο παιχνίδι δημοκοπίας και λαϊκισμού, δεν παίζουμε με το μέλλον του τόπου, ανάμεσα στην υπευθυνότητα και την ανευθυνότητα δεν είχαμε και δεν έχουμε κανένα δίλημμα, επιλέξαμε το δρόμο της υπευθυνότητας, δεν τον εγκαταλείπουμε δεν λοξοδρομούμε».