Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2009

Η κυβέρνηση δεν δείχνει να έχει πρόθεση για αλλαγές, επανέλαβε η αντιπολίτευση


Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν είναι ουσιαστικά διατεθειμένη να αλλάξει κάτι με τον ανασχηματισμό και πως δεν πείθει ότι θα κρατήσει για πολύ εξέφρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, τόνισε πως η ΝΔ παρέλαβε μια χώρα σε πολύ καλή κατάσταση και ετοιμάζεται να την παραδώσει σύντομα στα πρόθυρα της κατάθλιψης.
Σε αντίθεση με όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός, πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, το κλίμα για την κυβέρνηση στους πολίτες είναι ένα κλίμα αποχώρησης.
Η νέα κυβέρνηση, τόνισε, δεν πείθει ότι μπορεί να κρατήσει για πολύ και ο πρωθυπουργός στις σημερινές του δηλώσεις δεν διατύπωσε καμία νέα πρόταση και δεν έδειξε καμία πρόθεση για σημαντική παρέμβαση σε οποιοδήποτε ζήτημα.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε με τη φράση του πρωθυπουργού ότι η σύγκρουση είναι μεταξύ υπευθυνότητας και ανευθυνότητας, δίνοντας, όμως, το δικό του περιεχόμενο.
Ανευθυνότητα, ανέφερε, είναι άλλα να λες και άλλα να κάνεις και να μην αναλαμβάνεις ποτέ τις ευθύνες σου. Υπευθυνότητα, πρόσθεσε, είναι να είσαι ειλικρινής, να έχεις όραμα για τη χώρα και να τηρείς τις δεσμεύσεις σου.
Με τη σειρά της, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα κληθείσα να σχολιάσει τον κυβερνητικό ανασχηματισμό, τόνισε ότι ένας πρωθυπουργός κάνει ανασχηματισμό όταν θέλει να δημιουργήσει την εντύπωση ότι κάτι θέλει να αλλάξει, όμως πρόσθεσε, επί της ουσίας ο κ.Καραμανλής θέλει να κερδίσει χρόνο μέχρι να δοκιμάσει ο λαός της νέα κυβέρνηση.
Το ΚΚΕ δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο ο ανασχηματισμός να έγινε και για επικοινωνιακούς λόγους.
Από την πλευρά του, ο ΣΥΝ τόνισε πως «μια μέρα μετά τον ανασχηματισμό ο κ. Καραμανλής επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει την ίδια πολιτική, με τον ίδιο ήδη ψηφισμένο προϋπολογισμό, την ίδια αντίληψη και λογική».
Πρόσθεσε μάλιστα πως το μέγα ζητούμενο είναι η ριζική αλλαγή των κυρίαρχων πολιτικών επιλογών και η διαμόρφωσης ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος, εκ μέρους του ΛΑΟΣ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης δήλωσε:
«Στο πάγκο οι Αλογοσκούφης, Λιάπης, Φώλιας και στο τερραίν Ντόρα, Σουφλιάς, οικογένεια Βαρβιτσιώτη. Ημέρες ευδαιμονίας για τον τόπο. Παροχές, αναβάθμιση, δουλειά, μείωση επιτοκίων, επιστροφή τόκων, παύση απεργιών και συλλαλητηρίων, επενδύσεις, φοροαπαλλαγές, κλείσιμο των εθνικών εκκρεμοτήτων επ’ωφελείας μας. Να ‘ταν και αλήθεια; Διάλειμμα τέλος, τα κεφάλια μέσα».


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ