Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ...





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ.

Καταγγέλλουμε στον Καλαματιανό λαό την αντιδημοκρατική αντιλαϊκή και άδικη απόφαση της δημοτικής αρχής, χθες Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008 ν’ αυξήσει τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού καθώς και των τελών κοινοχρήστων χώρων και διαφημίσεων κατά 4,7%.
Έχουν ευθύνη ο Δήμαρχος και όλοι οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας που προχώρησαν σ’ αυτήν την απόφαση. Είναι υπόλογοι απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και τους επαγγελματίες της πόλης της Καλαμάτας οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν δεύτερη και τρίτη φορά μέσω της Τ.Α για υπηρεσίες και έργα που έχουν ήδη πληρώσει μέσω της έμμεσης και άμεσης φορολογίας την στιγμή μάλιστα που καλούνται να πληρώσουν και την καπιταλιστική κρίση.
Έγινε φανερή η υποκρισία της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥΝ –ΣΥΡΙΖΑ) που ζητούσε στα λόγια τις προηγούμενες μέρες πάγωμα των δημοτικών τελών, γιατί με τη συναίνεσή τους στην πράξη πάρθηκε η απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς καν να γίνει συζήτηση, διαδικασία που δέχτηκαν σε αγαστή συνεργασία συμπολίτευση και αντιπολίτευση.
Ενόχλησε η διαμαρτυρία που είχε οργανώσει το ΠΑΜΕ στο Δημαρχείο την ώρα της συζήτησης με αίτημα την απόσυρση της εισήγησης της Δημοτικής αρχής για την αύξηση των τελών.
Ενόχλησε γιατί εξέφρασε το κοινό αίσθημα αγανάκτησης και οργής των αδύνατων κοινωνικά στρωμάτων της πόλης για τη ληστεία του εισοδήματος τους μέσω της πρόσθετης φορολογίας.
Κοινός εχθρός αποδείχτηκε γι’ άλλη μια φορά ο «εχθρός λαός» και για την παράταξη του κ. Νίκα (ΝΔ) αλλά και για τις παρατάξεις που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες πιστές στη στήριξη της ανταποδοτικότητας και της δημοτικής φορολογίας δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους για την κινητοποίηση των εργαζομένων και των επαγγελματιών ενάντια στην αύξηση των τελών και την κρίσιμη στιγμή της συζήτησης μπρος στο ενδεχόμενο να μπλοκάρει η απόφαση, έδωσαν «χέρι βοηθείας» στην κυβερνητική παράταξη να υλοποιήσει την αντιλαϊκή αύξηση, χαρακτηρίζοντας εκβιασμό τη διαμαρτυρία των εργαζομένων που οργάνωσε το ΠΑΜΕ.
Οι εργαζόμενοι αλλά και οι επαγγελματίες της πόλης της Καλαμάτας πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για τα «έργα και τις ημέρες» του Δημάρχου και της παράταξής του (ΝΔ) αλλά και των παρατάξεων που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ή των «ανταρτών» από όπου και αν προέρχονται. Όλοι έχουν συμφωνήσει με την μετατροπή της Τ.Α σε μηχανισμό του κράτους για να περάσει τις αντιδραστικές αλλαγές σε βάρος τους. Κατάστασης που θα επιδεινωθεί με τον Καποδίστρια ΙΙ.
Οι εργαζόμενοι πρέπει ν’ αντιδράσουν πιο δυναμικά με στηρίγματα το αγωνιστικό ταξικό διεκδικητικό κίνημα ενάντια στη δημοτική φορολογία και στη μετατροπή της Τ.Α σε μακρύ χέρι του κράτους. Να διεκδικήσουν την επιστροφή στο Δήμο των κλεμμένων 50εκατομμυρίων ευρώ που έχουν παρακρατηθεί από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Όσον αφορά τη δήλωση του Δημάρχου κ. Νίκα δημοσίως ως προς το ΠΑΜΕ την ώρα της διαμαρτυρίας «Δεν θα υποκύψω στους εκβιασμούς, ούτε αυτούς που κάνετε τώρα, ούτε για την πρόσληψη» έχουμε να πούμε τα εξής:
Δεν είχαμε, ούτε έχουμε καμιά αυταπάτη ούτε εμείς, αλλά ούτε και οι εργαζόμενοι της Καλαμάτας πρέπει να έχουν, ότι από τη θέση του ο κ. Δήμαρχος θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους. Λειτουργεί σαν εκπρόσωπος της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής στην Τ.Α.
Αυτό όμως μέχρι να προχωρήσει στην προβοκάτσια περί «πρόσληψης» απέχει πολύ.
Δεν είπε βέβαια περί τίνος πρόκειται ο κ. Δήμαρχος αλλά μάλλον εννοεί τη συνάντηση που ζήτησε με πρωτοβουλία της και είχε η γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ για να διαμαρτυρηθεί και να πάρει μέτρα σαν εργοδότης που είναι για την άσχημη συμπεριφορά του ιδιώτη κ. Χριστόπουλου που του έχει παραχωρήσει τα σφαγεία ο Δήμος απέναντι σε εργαζόμενο συνάδελφό μας. Για το θέμα αυτό έχουμε δώσει ανακοίνωση στη δημοσιότητα και πραγματοποιήσαμε διαμαρτυρία στο χώρο των σφαγείων με πρωτοβουλία του συνδικάτου Ιδιωτικ. Υπαλλήλων.
Στη συνάντηση- παράσταση, ζητήσαμε επίσης να εισακουστεί το αίτημα των εργαζομένων στα σφαγεία της Καλαμάτας για μετάταξη στο Δήμο μετά την ιδιωτικοποίησή τους. Οι εργαζόμενοι έχουν νομικό δικαίωμα και είναι θεμιτό να θέλουν να το υλοποιήσουν αφού οι συνθήκες εργασίας στο συγκεκριμένο χώρο δουλείας δεν τους ικανοποιούν.
Για ποια «πρόσληψή» μιλά, λοιπόν, ο κ. Δήμαρχος;
Είναι δικαίωμα των εργαζομένων και το ΠΑΜΕ θα το στηρίξει όπως κάνει και θα κάνει για όλους τους εργαζομένους των δημοτικών επιχειρήσεων ανήκουν ή δεν ανήκουν στο ΠΑΜΕ, υπογράφουν ή δεν υπογράφουν την απόλυσή τους.
Την ίδια ώρα που ο κ. Δήμαρχος προσλαμβάνει με αδιαφανές διαδικασίες και με ελαστικές σχέσεις εργασίας (προγράμματα stage κ.α.), φτιάχνοντας στρατό από εκατοντάδες όμηρους εργαζόμενους, προχώρησε σε προβοκάτσια ενάντια στο ΠΑΜΕ που απαιτεί και διεκδικεί τα δικαιώματα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή εργασία.


Καλαμάτα 7 Νοεμβρίου 2008