Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Δυσφορία Αθήνας για βίζα προς ΗΠΑ...


"Η Ελλάδα ποτέ δεν αποδέχθηκε τη λογική των πιέσεων μεταξύ συμμαχικών χωρών", δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ερωτώμενη για την απόφαση των ΗΠΑ να εξαιρέσουν από το πρόγραμμα κατάργησης βίζας τους Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα, είτε για τουριστικούς είτε για επαγγελματικούς λόγους.


Αδικαιολόγητη χαρακτήρισε την απόφαση και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας ότι αυτό δεν προάγει την ενίσχυση των επαφών μεταξύ φίλων λαών, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή δεν θα είναι η τελική απόφαση της αμερικανικής διοίκησης.

Ο κ. Τόμας Μίλερ σύμβουλος δημοσίων σχέσεων της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα με δήλωσή του τονίζει ότι " Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα έχουν συνεργαστεί στενά στο πρόγραμμα κατάργησης των θεωρήσεων στα διαβατήρια και έχουν σημειώσει ουσιαστική πρόοδο". "Οι Ηνωμένες Πολιτείες - δήλωσε ο κ. Μίλερ - έχουν δεσμευτεί να αντιμετωπίσουν τα εναπομείναντα ζητήματα με στόχο τη μελλοντική ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα κατάργησης των θεωρήσεων στα διαβατήρια και η ένταξη αυτή θα γίνει όταν όλα τα έγγραφα ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των δύο κυβερνήσεων".