Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

«Λουκέτο» στον τρίτο μεγαλύτερο τουριστικό όμιλο της Βρετανίας...



«Λουκέτο» έβαλε ο τρίτος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος της Βρετανίας XL Leisure Group δημιουργώντας προβλήματα σε χιλιάδες πελάτες του.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, η απόφασή της να κλείσει οφείλεται στις υψηλές τιμές των αεροπορικών καυσίμων και στις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες.
Όπως μεταδίδει το Sky News, συνολικά 85.000 άτομα, τα οποία είχαν κλείσει τις διακοπές τους ή πτήσεις μέσω του XL Leisure, εκτιμάται ότι έχουν πληγεί άμεσα.
Επιπλέον, υπολογίζεται ότι υπάρχουν περί τους 50.000 πελάτες στο εξωτερικό, οι οποίοι έχουν κάνει κρατήσεις μέσω του πρακτορείου της XL, 10.000 πελάτες που κάνουν διακοπές μέσω της XL Airways, και 25.000 άτομα που έχουν κάνει κρατήσεις μέσω άλλων ταξιδιωτικών γραφείων που συνεργάζονται με την XL. Άλλοι 200.000 πελάτες εκτιμάται ότι έχουν ήδη καταβάλει στην εταιρεία προκαταβολές.
Σημειώνεται ότι η XL προσφέρει πτήσεις και πακέτα διακοπών σε περιοχές της Μεσογείου, μεταξύ άλλων και σε ελληνικά νησιά, και της Καραϊβικής. Όπως ανακοίνωσε, όλες οι πτήσεις της ακυρώθηκαν.
Η XL Leisure έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα με τις αεροπορικές εταιρείες και τα τουριστικά γραφεία σε όλο τον κόσμο που οδηγήθηκαν τους τελευταίους μήνες σε οικονομική κατάρρευση, λόγω της εκτίναξης του κόστους αεροπορικών καυσίμων, των προβλημάτων στις πιστωτικές αγορές και της επιβράδυνσης των μεγάλων οικονομιών.

Σημειώνουμε πως η εταιρία συνεργαζόταν με τουριστικές επιχειρήσεις και στην Μεσσηνία, στη Μάνη και την ευρύτερη περιοχή της Πυλίας!...