Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

"Άστεγοι" μέχρι νεωτέρας οι ABBA!!!...



Υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι θαυμαστές του θρυλικού συγκροτήματος Άμπα, καθώς το μουσείο που επρόκειτο να τους "στεγάσει", στη Στοκχόλμη, δε θα είναι έτοιμο τον Ιούνιο του 2009, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.
"Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει μουσείο, αλλά δεν ξέρουμε πότε και πού. Δεν είναι σίγουρο εάν θα φιλοξενηθεί στο κτίριο που είχαμε επιλέξει. Το μόνο που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι το μουσείο δε θα ανοίξει το 2009", δήλωσε ο Ουλφ Βέστμαν, συνιδρυτής, μαζί με τη σύζυγό του, του μουσείου για τους Αμπα.
Ο Βέστμαν εξέφρασε τη λύπη του για την εξέλιξη αυτή κυρίως γιατί έχουν ήδη προπωληθεί 3.000 εισιτήρια για την είσοδο στο μουσείο, τα οποία ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξαργυρώσουν.
Το μουσείο επρόκειτο να στεγαστεί σε ένα πολύ παλιό κτίριο του τελωνείου της Στοκχόλμης κοντά στην ιστορική και ιδιαίτερα τουριστική παλιά πόλη.
Ωστόσο, οι εργασίες αναπαλαίωσης συναντούν δυσκολίες.
Παρά το γεγονός ότι το συγκρότημα των Άμπα διαλύθηκε πριν από 25 χρόνια εξακολουθεί να πουλάει δυο με τρία εκατομμύρια άλμπουμ το χρόνο.
Από το 1974 το συγκρότημα έχει πουλήσει 370 άλμπουμ παγκοσμίως. Περισσότερες πωλήσεις έχουν κάνει μόνον ο Έλβις Πρίσλεϊ και οι Μπιτλς.