Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Στο Πεκίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Ντόρα Μπακογιάννη!!!


Η υπoυργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη βρίσκεται στο Πεκίνο, προκειμένου να παραστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στην τελετή έναρξης την Παρασκευή.
Την Πέμπτη η υπουργός Εξωτερικών θα είναι παρούσα στην επίσημη είσοδο της ελληνικής αποστολής στο Ολυμπιακό Χωριό. Στη συνέχεια θα ξεναγηθεί στους χώρους όπου διαμένουν οι Έλληνες αθλητές και θα γευματίσει μαζί τους. Το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της CORCO Group, της εταιρίας μεταφοράς κοντέινερ, με την οποία πρόσφατα η κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία για την αξιοποίηση των ελληνικών λιμένων. Αμέσως μετά θα μεταβεί στα στούντιο της κινεζικής κρατικής τηλεόρασης (CCTV), όπου είναι προσκεκλημένη της εκπομπής «Dialog». Παρουσιαστής είναι ο πασίγνωστος στην Κίνα, Γιανγκ Ρούι, ο οποίος είχε πάρει συνέντευξη και από τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, τον Ιανουάριο του 2006. Η εκπομπή μεταδίδεται δορυφορικά σε όλον τον κόσμο και θα συζητηθούν θέματα των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος.Το μεσημέρι της Παρασκευής η Ντόρα Μπακογιάννη θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο, προσκεκλημένη του πρόεδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Χου Τζι Ντάο. Πρόκειται για την εκδήλωση που παρατίθεται προς τιμήν των αρχηγών κρατών οι οποίοι βρίσκονται στο Πεκίνο. Το βράδυ θα βρίσκεται στις θέσεις των επισήμων στη «Φωλιά του πουλιού», ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στην τελετή έναρξης των 29ων Ολυμπιακών Αγώνων.Αμέσως μετά, η υπουργός Εξωτερικών θα βρεθεί στο στούντιο του CCTV1 (το ειδησεογραφικό κανάλι της κινεζικής κρατικής τηλεόρασης) και θα είναι η πρώτη ξένη αξιωματούχος που θα καταθέσει τις εντυπώσεις από την τελετή έναρξης, ενώ θα υπάρξει και συζήτηση για τις διμερείς σχέσεις. Την Παρασκευή θα δημοσιευθεί άρθρο της υπουργού Εξωτερικών στην ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδας «Λαϊκή Ημερησία».
Επίσης, την Παρασκευή η αγγλόφωνη εφημερίδα «China Daily» θα δημοσιεύσει συνέντευξη της υπουργού, με θέμα την τελετή έναρξης και φωτογραφικό υλικό από την 29η Αυγούστου 2004. Τότε, ως δήμαρχος Αθηναίων, η κ. Μπακογιάννη είχε παραδώσει την ολυμπιακή σημαία στον δήμαρχο Πεκίνου, κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.Το πρωί του Σαββάτου η υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί σε εκδήλωση για τη Γαλλοφωνία, στο ξενοδοχείο Sofitel. Το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix του Χονγκ Κονγκ. Το ίδιο βράδυ η Ντόρα Μπακογιάννη θα βρίσκεται στο «Σπίτι της Ελλάδας» στο Πεκίνο, σε δεξίωση που παραθέτει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.Την Κυριακή θα παρακολουθήσει την πρεμιέρα της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ, εναντίον της Ισπανίας. Η Ντόρα Μπακογιάννη θα αναχωρήσει από το Πεκίνο για να επιστρέψει στην Ελλάδα, την προσεχή Τρίτη.


in.gr - Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


***Μήπως η εκεί παρουσία της, μαζί με τους Αρχηγούς Κρατών, ως Εκπροσώπου της χώρας και της Κυβέρνησης, είναι μία τελική (!!!) ¨πρόβα¨ για το προσεχές μέλλον;;;...