Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΚΕΔΚΕ...



Δελτίο Τύπου



Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ κατά τη σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίασή του συζήτησε το θέμα της συνέχισης της λειτουργίας των δημοτικών κοινωνικών δομών και το θέμα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Σ΄ ότι αφορά στο θέμα των κοινωνικών δομών το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ θεωρεί ότι οι πρόσφατες ανακοινώσεις των συναρμόδιων υπουργείων - Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας - για τη συνέχιση της λειτουργίας τους, επιφέρουν βελτιώσεις και αποτελούν θετική εξέλιξη.

Ωστόσο εμμένει στα τρία πρωταρχικά αιτήματα της Αυτοδιοίκησης για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας όλων των κοινωνικών δομών και προγραμμάτων που υλοποιούν οι Δήμοι της χώρας, δηλαδή:


Πρώτον, ζητά την παράταση της προθεσμίας προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους δήμους που δεν έχουν εντάξει τις δομές τους μέχρι σήμερα στο Πρόγραμμα, να καταθέσουν σχετικές αιτήσεις συμμετοχής.
Δεύτερον, να αυξηθεί η χρηματοδότηση έτσι ώστε να καλυφθούν πλήρως οι λειτουργικές ανάγκες των δομών αυτών και να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργίας τους.
Τρίτον , παρά τις ευνοϊκές πρόσκαιρες ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους στις δομές αυτές, η ΚΕΔΚΕ θεωρεί ότι πρέπει μέσα στο 2009 να δρομολογηθεί η διαδικασία οριστικής ρύθμισης της απασχόλησης των εργαζομένων στις κοινωνικές δομές με την εφαρμογή συστήματος μοριοδότησης για τους ήδη υπηρετούντες, παρόμοιο με αυτό που ίσχυσε για τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ.


Τέλος το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του για το γεγονός ότι δεν είναι οι Δήμοι αλλά η Εργατική Εστία, υπεύθυνη για την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών.

Σ΄ ότι αφορά το θέμα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης το Διοικητικό Συμβούλιο διευκρίνισε ομόφωνα ότι η μελέτη του ΙΤΑ για τον «Καποδίστρια 2» είναι πρόταση του Ινστιτούτου προς την ΚΕΔΚΕ και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τη δική της πρόταση.


Επίσης αποφάσισε κατά πλειοψηφία (16 έναντι 13 ψήφων) να μην ξεκινήσει ούτε εσωτερικός διάλογος επί της πρότασης του ΙΤΑ, επειδή δεν έχουν ικανοποιηθεί οι οικονομικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης του Απριλίου απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Αυτονόητο είναι ότι μέχρι την ικανοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων η Αυτοδιοίκηση δεν πρόκειται να προσέλθει σε διάλογο για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση.


Η μελέτη του ΙΤΑ θα αποσταλεί στις Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων της χώρας για να ενημερωθούν επισήμως τα μέλη της ΚΕΔΚΕ, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο συνιστά στις διοικήσεις των ΤΕΔΚ να ακολουθήσουν την ίδια τακτική, δηλαδή να μην ξεκινήσει κανένας εσωτερικός διάλογος πριν από τη λύση των οικονομικών αιτημάτων της Αυτοδιοίκησης.


Τέλος το Δ.Σ. δε συμφώνησε, κατά πλειοψηφία, να διαδηλώσει μαζί με τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς της χώρας στη ΔΕΘ.