Δευτέρα 18 Αυγούστου 2008

Όνειρα στο Πεκίνο...



Στα προημιτελικά των 110μ εμπόδια πέρασε ο Κώστας Δουβαλίδης. ο Ελληνας πρωταθλητής που μετείχε στην 6η προκριματική σειρά τερμάτισε πρώτος με 13.49, ισοφαρίζοντας το δικό του Πανελλήνιο ρεκόρ.
Να τονιστεί ότι στη σειρά του μετείχε και ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης της Αθήνας Λιου Ξιανγκ (Κϊνα), ο οποίος μπροστά σε ένα κατάμεστο στάδιο δεν κατάφερε να αποζημιώσει τους συμπατριώτες του, αφού εγκατέλειψε (στην 1η άκυρη εκκίνηση που έγινε) λόγω ενοχλήσεων στο πόδι. Ελπίδες πρόκρισης για τον τελικό σφυροβολίας διατηρεί η Στέλλα Παπαδοπούλου, η οποία κατετάγη 6η στο Α' προκριματικό γκρουπ. Για δύο ακόμη μετάλλια ευελπιστεί τη Δευτέρα η Ελλάδα με τη συμμετοχή του Λούη Τσάτουμα στον τελικό του μήκους στις 3 το μεσημέρι και του Περικλή Ιακωβάκη στον τελικό των 400 μέτρων με εμπόδια στις 5 το απόγευμα.
Την Κίνα αντιμετωπίζει στις 9 και μισή η εθνική ομάδα μπάσκετ στον τελευταίο της αγώνα στη φάση των ομίλων του ολυμπιακού τουρνουά και με νίκη το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα κατακτήσει την 3η θέση. Από την Κυριακή η Ελλάδα πανηγυρίζει τα τρία πρώτα της μετάλλια. Το χάλκινο μετάλλιο στο τριπλούν, με άλμα στα 15 μέτρα και 23 εκατοστά
κατέκτησε η Χρυσοπηγή Δεβετζή.Το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών της κωπηλασίας έλαβαν οι Βασίλης Πολύμερος και Δημήτρης Μούγιος, ενώ η γυναικεία ομάδα ιστιοπλοΐας με τις Σοφία Μπεκατώρου, Βιργινια Κραβαριώτη και Σοφία Παπαδοπούλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα σκάφη τύπου Ίνγκλινγκ.

Δείτε αναλυτικά τις συμμετοχές των ελλήνων αθλητών τη Δευτέρα.