Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

Αθήνα-Πεκίνο: από το δρόμο του μεταξιού στους δρόμους της ενέργειας...




«Πράσινη» πρωτοβουλία

Μια εθελοντική πρωτοβουλία για την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας αναλαμβάνουν να πραγματοποιήσουν 73 καλλιτέχνες και επιστήμονες. Η ομάδα του Green Project (GP) θα ξεκινήσει από την Αθήνα για να καταλήξει στο Πεκίνο.


Η πρωτοβουλία ονομάζεται «Green Project: Αθήνα-Πεκίνο 2008 από τους δρόμους του μεταξιού στους δρόμους της ενέργειας» και αφορά ένα πράσινο οδοιπορικό 73 επιστημόνων και καλλιτεχνών 11.121 χιλιομέτρων.


Για να καλυφθεί η απόσταση Αθήνα-Πεκίνο θα χρησιμοποιηθούν οχήματα τεχνολογίας περιορισμού εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα.


Στα ίχνη του «δρόμου του μεταξιού» το πλήρωμα του GP θα αναζητήσει τη συμβολική διαδρομή που οριοθετείται σήμερα από το εμπόριο ενέργειας με στόχο την ανάδειξη της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αξιοποιώντας την τέχνη της φωτογραφίας, της ζωγραφικής, της αρχιτεκτονικής, της video art, του ντοκιμαντέρ.


Η πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αθηναίων, ενώ έχει την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, του Προέδρου της Βουλής, καθώς και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας της Ελλάδας.


in.gr - Newsroom ΔΟΛ