Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

Κατεπείγουσα προκαταρκτική για τη φημολογία μεγάλου σεισμού στην Ηλεία...



ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΔΙΕΤΑΞΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Για τη φημολογία περί μεγάλου σεισμού στην Ηλεία...


Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη φημολογία σχετικά με επικείμενο μεγάλο σεισμό, διέταξε η Εισαγγελέας Αμαλιάδας κα Ειρήνη Τζίβα.

Το τελευταίο διάστημα αναπτύσσονται διάφορα σενάρια ότι αναμένεται μεγάλος σεισμός στην περιοχή της Ηλείας, γεγονός που προκαλεί το κοινό αίσθημα και δημιουργεί ανασφάλεια. Και οι φήμες δεν σταματούν εκεί.

Οι πολίτες καθημερινά βομβαρδίζονται με διάφορες πληροφορίες από διάφορες πηγές, αναφορικά με την αποστολή εγγράφων στις αρμόδιες υπηρεσίες που προειδοποιούν για μεγάλη σεισμική δόνηση, για τη λήψη μέτρων και για κατάσταση ετοιμότητας, ακόμη και για την αποστολή σάκων για τους νεκρούς που θα υπάρξουν μετά τη μεγάλη σεισμική δόνηση. Σενάρια που δημιουργούν έντονη ανησυχία στους πολίτες, οι οποίοι δεν μπορούν ακόμη να ξεπεράσουν τη σεισμική δόνηση των 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 8 Ιουνίου.

Γι’ αυτό και η Εισαγγελέας διέταξε την προκαταρκτική, προκειμένου να διαπιστωθεί από πού διοχετεύονται αυτές οι πληροφορίες και να μπει ένα τέλος στην ακατάσχετη φημολογία, που μόνο αναταραχή προκαλεί και δεν προσφέρει τίποτα...

Πηγή: Patrisnews.gr - 17/07/2008