Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

ΚΟΥΓΙΑΣ: «Καλύπτω όλα τα χρέη για το 51%»




Οι μέρες περνούν και η διοικητική αβεβαιότητα συνεχίζεται στη «Μαύρη Θύελλα»…
Χθες δεν σημειώθηκε καμία εξέλιξη σχετικά με το ενδιαφέρον του Αλέξη Κούγια για την αγορά των μετοχών της ΠΑΕ Καλαμάτα.


Ο γνωστός ποινικολόγος είχε κανονίσει ραντεβού χθες το βράδυ με τον Γιώργο Γρηγορόπουλο και είναι άγνωστο αν τα είπαν. Πάντως, μέχρι τη στιγμή που έκλεινε η ύλη της εφημερίδας δεν είχε σημειωθεί καμία εξέλιξη και δεν είχε υπάρξει επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών.

Αναλαμβάνει τα χρέη για το 51%
Ο Αλέξης Κούγιας ξεκαθάρισε χθες σε επικοινωνία του με την «ΕΠΙ», πως είναι διατεθειμένος να αναλαμβάνει όλα τα χρέη της ΠΑΕ και θέλει το 51% των μετοχών. Δηλαδή, δεν προτίθεται να δώσει επιπλέον χρήματα στον Γρηγορόπουλο, αλλά καλύπτει όλα τα χρέη που έχει η ΠΑΕ Καλαμάτα σε Εφορία, ΙΚΑ και σε τρίτους.
Αν θελήσει ο Γρηγορόπουλος να πουλήσει και το υπόλοιπο ποσοστό του πέραν του 51%, τότε ο Κούγιας είναι διατεθειμένος να συζητήσει σε νέα βάση.

Προτείνει να παραμείνει πρόεδρος ο Γρηγορόπουλος
Επίσης, χθες μέσω της «ΕΠΙ» ο πρώην μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ Γιάννινα δήλωσε πως σε περίπτωση που αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, τότε δεν έχει πρόβλημα να παραμείνει πρόεδρος ο Γιώργος Γρηγορόπουλος και πως θα τοποθετήσει (σ.σ. ο Αλέξης Κούγιας) έναν διευθύνοντα σύμβουλο κι έναν οικονομικό διευθυντή, ενώ ο ίδιος θα είναι απλά ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ.
Μένει λοιπόν να δούμε αν ο Γρηγορόπουλος δέχεται να καθίσει με αυτούς τους όρους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και αν θα επιδιώξει συνάντηση μαζί του σήμερα.
Να αναφέρουμε πως αν επιτευχθεί συμφωνία, ο Αλέξης Κούγιας θα φέρει «πακέτο» στην Καλαμάτα: Προπονητή τον Νίκο Αναστόπουλο, ενώ υπάρχουν έτοιμοι και ορισμένοι παίκτες, όπως π.χ. ο Κιάσσος.

Φήμες για νέα πρόταση Μητσάκου!
Από εκεί και πέρα, χθες αναπτύχθηκε μια φημολογία ότι, ο Κυριάκος Μητσάκος κατέθεσε νέα πρόταση στον Γιώργο Γρηγορόπουλο για την απόκτηση του πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Καλαμάτα.
Αν πράγματι ισχύει η νέα (προφανώς βελτιωμένη) πρόταση του Μητσάκου, δεν μπορούμε να το ξέρουμε, μιας και δεν επιβεβαιωνόταν ή διαψευδόταν αυτό από καμία πλευρά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Μητσάκος έχει διαμηνύσει στον Γρηγορόπουλο ότι, θα περιμένει την απάντησή του εντός της εβδομάδας.

Άπνοια στα αγωνιστικά
Όπως γίνεται αντιληπτό, ο αγωνιστικός σχεδιασμός της ομάδας εν όψει της νέας περιόδου έχει πάει πίσω και τα χέρια του γενικού αρχηγού, Σάκη Κερανούδη, είναι «δεμένα».
Για προπονητή επαναλαμβάνουμε πως φαβορί παραμένει ο Στράτος Βουτσακέλης, ενώ ο Σωκράτης Κοψαχείλης θα πρέπει να θεωρείται η πρώτη μεταγραφή της «Μαύρης Θύελλας», μιας και τις προσεχείς ημέρες θα κληθεί να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας δύο χρόνων.


Πηγή: Εφημερίδα «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ», 08/07/2008