Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Ανοίγει η αυλαία της Γ’ Φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας...



Ανοίγει σήμερα η αυλαία της Γ’ Φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας με 7 σούπερ και αμφίρροπους αγώνες.


Να υπενθυμίσουμε ότι, για πρώτη φορά φέτος θα πραγματοποιηθούν διπλοί αγώνες.


Έτσι σήμερα θα διεξαχθούν οι πρώτοι αγώνες, ενώ οι δεύτεροι αγώνες θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο.


Από τα σημερινά παιχνίδια, σίγουρα ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Σπερχογείας με την Εράνη Φιλιατρών, του Ολυμπιακού Καλαμάτας με τη Μεθώνη, αλλά ενδιαφέρον παρουσιάζει ο αγώνας ΑΟ Φαραί – Δόξα Καλαμάτας.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι, οι πρώτοι αγώνες ολοκληρώνονται αύριο με τον αγώνα Μιλτιάδη – Ολυμπιακού Διαβολιτσίου.


Ας δούμε, όμως, παρακάτω όλα τα τελευταία νέα των 14 ομάδων λίγες ώρες πριν τη σέντρα:

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
Το πιο ενδιαφέρον σημερινό παιχνίδι… Σπερχογεία και Εράνη Φιλιατρών διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο γήπεδο της Σπερχογείας έχοντας ως στόχο και οι δύο ομάδες το καλό ποδόσφαιρο και μετά τη νίκη, που θα τους δώσει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.
Η γηπεδούχος ομάδα Σπερχογεία, δίνει ένα γερό κρας τεστ και σίγουρα ο προπονητής, Γιώργος Αργυρόπουλος και οι ποδοσφαιριστές του θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν ένα καλό σύνολο μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να ευχαριστήσουν τους φιλάθλους, που θα βρεθούν στις κερκίδες. Σίγουρα, στόχος είναι η νίκη για τους «ταύρους», αφού αγωνίζονται μέσα στην έδρα τους, αλλά το παιχνίδι δεν είναι καθόλου εύκολο, μιας και η Εράνη εκτός από ότι, παίζει παραπάνω κατηγορία έχει και καλό υλικό.
Στα αγωνιστικά, χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία, με τον νεαρό τεχνικό να περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή να εκδοθεί το δελτίο του Μπόκου, ενώ εκτός πλάνων βρίσκονται οι Φωτεινάκης και Καράμπελας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά και ο Σταύρος Χαρίτος, που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας.
Από την άλλη τώρα, η Εράνη Φιλιατρών θα πάει στην καυτή έδρα της Σπερχογείας με ζητούμενο ένα καθαρό σκορ, που θα της δίνει το δικαίωμα να έχει αυτή το πάνω χέρι στην πρόκριση. Το τεχνικό δίδυμο Αντώνης Μαυρέας και Σταύρος Αντωνόπουλος ζήτησαν από τους ποδοσφαιριστές του να παίξουν την μπάλα που ξέρουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να αποδείξουν στην πράξη ποια ομάδα είναι το φαβορί. Το μόνο που προβληματίζει τους έμπειρους τεχνικούς είναι το γήπεδο που είναι ξερό, αφού οι «πράσινοι» έχουν συνηθίσει να αγωνίζονται στο χόρτο.
Στα των απουσιών, μέχρι την τελευταία στιγμή οι άνθρωποι της ομάδας θα περιμένουν να εκδοθούν τα δελτία των Βαρούχα, Ασημακόπουλου, Κόλλια και Γιαννακόπουλου. Αντίθετα εξέτισε την ποινή του από πέρυσι και θα αγωνιστεί κανονικά ο Μπάμπης Ντινιώτης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΘΩΝΗ
Επίσης, άλλο ένα ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που είναι το φαβορί για την κατάκτηση της ανόδου στην Δ’ Εθνική, στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ Τοπικής.
Οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίζονται μέσα στην έδρα τους και θέλουν σίγουρα να ξεκαθαρίσουν από τον πρώτο αγώνα την υπόθεση – πρόκριση. Τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές σίγουρα βλέπουν το παιχνίδι αυτό με σοβαρότητα και θέλουν να δείξουν ότι, βρίσκονται σε καλό δρόμο εν όψει και της έναρξης του Πρωταθλήματος. Πάντως, τα προβλήματα δεν λείπουν, αφού εκτός πλάνων έχουν τεθεί οι Βασίλης Φωτεινάκης, Πέτρος Αργάνης και Παναγιώτης Λίνας, αλλά και οι ελεύθεροι με μεταγραφή ποδοσφαιριστές, αφού δεν έχει εκδοθεί ακόμα το δελτίο τους από την ΕΠΣΜ.
Αντίθετα, η ομάδα της Μεθώνης θα κατέβει στην Καλαμάτα, με σκοπό να παίξει την μπάλα που ξέρει και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο Κώστας Κλάδης ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να σεβαστούν τον αντίπαλο, αλλά να μην τον φοβηθούν. Σίγουρα είναι ένας δύσκολος αγώνας, αλλά υπάρχει πίστη στους «βυσσινί» ότι, μπορεί να διεκδικήσουν κάτι θετικό από το σημερινό παιχνίδι. Ο Καλαματιανός προπονητής δεν θα έχει στη διάθεσή του σε έναν ακόμη αγώνα τον Γρηγορόπουλο, που είναι τιμωρημένος από πέρυσι, αλλά και τον Τσίχλη, που είναι τραυματίας. Επίσης, εκτός πλάνων έχει τεθεί ο Λίγκρης, που βρίσκεται στην Αθήνα για κάποιες υποχρεώσεις.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ – ΑΕ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ
Αστέρας Μικρομάνης και Ένωση Γαργαλιάνων συγκρούονται σήμερα στο γήπεδο της Μικρομάνης, με στόχο να πάρουν ένα προβάδισμα για την πρόκριση στη φάση των «8».
Η ομάδα του Αστέρα μπορεί να έχει προβλήματα και να παρουσιαστεί χωρίς 3 βασικούς παίκτες αλλά η αισιοδοξία δεν λείπει από το στρατόπεδο της ομάδας ότι, μπορούν να πάρουν τη νίκη και να έχουν το πάνω χέρι. Ο προπονητής της ομάδας δεν μπορεί να υπολογίζει τον στρατευμένο Αναζίκο, αλλά και τους Δημήτρη Δρακόπουλου και Νίκο Βοσνάκη, που τα δελτία των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών δεν έχουν εκδοθεί ακόμα.
Όσον αφορά στην ομάδα της Ένωσης Γαργαλιάνων θα κατέβει κομπλέ να αγωνιστεί στο σημερινό παιχνίδι, μιας και δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών. Στόχος, φυσικά, είναι η νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ώστε στον επαναληπτικό αγώνα να μπορέσουν να καθαρίσουν το παιχνίδι και να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Να πούμε ότι, επιστρέφει από τιμωρία ο Βεργής και, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα τραυματισμών ή απουσιών.

ΑΟ ΦΑΡΑΙ – ΔΟΞΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ακόμα, ένα Καλαματιανό ντέρμπι θα διεξαχθεί και σε αυτή τη φάση του θεσμού ανάμεσα στον ΑΟ Φαραί και τη Δόξα Καλαμάτας.
Η ομάδα του ΑΟ Φαραί θα προσπαθήσει να επαναλάβει την εμφάνιση, που έκανε στο παιχνίδι με την Ομόνοια και να καθαρίσει την υπόθεση -πρόκριση από το πρώτο κιόλας παιχνίδι. Σίγουρα, όμως, ο Κώστας Καλαύτρης έχει ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές να μην υποτιμήσουν τον αντίπαλο γιατί θα το πληρώσουν. Εκτός μάχης έχουν τεθεί οι Ψωρομύτης και Μωράκης λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.
Από την άλλη, η Δόξα Καλαμάτας, με τις πολλές απουσίες θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει μια αξιόλογη εμφάνιση και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Πάντως, ο Καλαματιανός τεχνικός δεν θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του και σίγουρα δεν θα μπορέσει να καταστρώσει τα πλάνα του όπως θέλει ο ίδιος.
Συγκεκριμένα, απόντες από το σημερινό παιχνίδι είναι οι
Στέφανος Μάνα και Αλέκος Λυμπερόπουλος, που είναι ανέτοιμοι, Μιχάλης Βούλγαρης, Κώστας Κοστρένι, Κοκκορόγιαννης και Αναστασόπουλος, που είναι τραυματίες, ο Χάντζος, που πήγε φαντάρος, αλλά και οι Χριστόπουλος, Λαδάς (τελευταία μεταγραφή από Πράσινα Πουλιά), που δεν έχουν εκδοθεί ακόμα τα δελτία τους.

ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Να πετύχει ακόμα μια νίκη στην έδρα του και να έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση στη φάση των «8» θέλει ο Χανδριναϊκός, που υποδέχεται τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας. Το κλίμα στην ομάδα του Χανδριναϊκού μετά από την πρόκριση επί της Κυπαρισσίας σίγουρα είναι πολύ καλό και άπαντες δηλώνουν πανέτοιμοι και ετοιμοπόλεμοι να κερδίσουν και τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας. Πάντως, ο παίκτης – προπονητής, Δημήτρης Μάλαμας, σύνεστησε στους παίκτες του να δείξουν προσοχή, αφού ο αντίπαλος είναι σκληρό καρύδι. Στα των απουσιών, εκτός πλάνων βρίσκεται ο Νίκος Καραμπάτσος, που είναι τιμωρημένος, αλλά και οι τραυματίες Αποστολόπουλος και Μπούνας.
Ο Παναθηναϊκός Καλαμάτας τώρα, με μπόλικες απουσίες θα παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο, με στόχο να διεκδικήσει κάτι καλό από το παιχνίδι. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Φώτης Γεωργόπουλος, ξέρει πολύ καλά ότι, ο Χανδριναϊκός είναι πολύ καλή ομάδα, αφού έχει αποκλείσει Κυπαρισσία και Ηρακλή Καλαμάτας, ενώ επίσης τον προβληματίζει το ξερό και μικρό γήπεδο, που διαθέτουν οι γηπεδούχοι. Στα των απουσιών θα λείψουν ο Ζουμπούκος, που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού, ο Χασάπης, που είναι τιμωρημένος, αλλά και οι Σώκαλης, Κουρεντζής, που δεν έχουν ακόμα εκδοθεί τα δελτία τους.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Μια ευρεία νίκη θα επιδιώξει σήμερα ο Τέλος Άγρας απέναντι στον Εθνικό Μελιγαλά για να πάρει - αν είναι δυνατόν - από σήμερα την πρόκριση στη φάση των «8». Ο Νίκος Κακαλέτρης ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να ξεχάσουν το παιχνίδι με τον Τσικλητήρα Πύλου και να επικεντρωθούν στον αγώνα με τον Μελιγαλά, αφού, αν δεν προσέξουν, ο αντίπαλος μπορεί να κάνει τη ζημιά. Το θετικό για τον νεαρό προπονητή είναι ότι, δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, αφού και ο Ανδρώνης, που είχε κάποιες μικροενοχλήσεις, τις ξεπέρασε και θα αγωνιστεί κανονικά.
Από την άλλη ο Εθνικός Μελιγαλάς θα πάει στο Πυργάκι να αντιμετωπίσει τον Τέλο Άγρα με σοβαρότητα και από κει και πέρα ό,τι θέλει ας προκύψει. Σίγουρα, οι άνθρωποι της ομάδας γνωρίζουν ότι, το παιχνίδι είναι δύσκολο, αλλά θα πάνε με αισιοδοξία να αγωνιστούν. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Πέτρος Χιώτης περιμένει με αγωνία να εκδοθούν τα δελτία των Θανόπουλου, Άρη Γιακουμή και Ασσάλα, για να δει αν μπορεί να τους υπολογίζει.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ
Τέλος, ο Απόλλωνας Καλαμάτας υποδέχεται τον Μεσσηνιακό. Σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι για τους «μελανόλευκους», που θα προσπαθήσουν να κάνουν ένα αξιόλογο παιχνίδι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το ξέρουν ότι, ο Μεσσηνιακός είναι μια ομάδα που αγωνίζεται σε παραπάνω κατηγορία και έχει καλό υλικό και για αυτό τον λόγο οι παίκτες θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό. Ο προπονητής του Απόλλωνα, Μιχάλης Πολυμενέας, θα έχει στη διάθεσή του τον Κώστα Μάλαμα, που έβγαλε χθες τα ράμματα, ενώ περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή να εκδοθεί το δελτίο του Σπύρου Κωνσταντόπουλου.
Ο Μεσσηνιακός τώρα, ολοκλήρωσε με απογευματινή προπόνηση την προετοιμασία του εν όψει Κυπέλλου με αντίπαλο τον Απόλλωνα Καλαμάτας. Ο Δημήτρης Τσάκωνας ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του ένα καθαρό σκορ για να τελειώσουν από τον πρώτο αγώνα την υπόθεση - πρόκριση.
Τώρα, όσον αφορά στις απουσίες δεν υπολογίζονται οι Αλεβίζος και Εκμετζίδης, που είναι τραυματίες, ενώ όσον αφορά στα δελτία των ποδοσφαιριστών, που ήταν επαγγελματίες πέρυσι, έχουν σταλεί στην ΕΠΟ και είναι θέμα της αρμόδιας επιτροπής αν θα εκδοθούν ή όχι.

Τελευταία μεταγραφή ο Χρ. Κωνσταντόπουλος
Τέλος, στο μεταγραφικό κομμάτι, ο Μεσσηνιακός ολοκλήρωσε με τον καλύτερό του τρόπο τις μεταγραφές, αφού χθες υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους «πράσινους» ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές
Γ’ ΦΑΣΗ – 1ος ΑΓΩΝΑΣ
Τετάρτη 03/09/2008
Ώρα 17.00
Γήπεδο Σπερχογείας: Σπερχογεία – Εράνη (Κωνσταντινέας, Ψηλοπαναγιώτης, Κυριακόπουλος)
Γήπεδο Μικρομάνης: Αστέρας Μικρομάνης – ΑΕ Γαργαλιάνων (Ασημακόπουλος, Δ. Γιαννόπουλος, Σκόρδος)
Γήπεδο Σουληναρίου: Χανδριναϊκός – Παναθηναϊκός Καλαμάτας (Η. Νικολόπουλος, Καργάκος, Τσοπανάκης)
Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας: Τέλος Άγρας – Εθνικός Μελιγαλά (Μπλάνας, Λαμπίρης, Δεγγεστίνος)
Αθλητικό κέντρο ΕΠΣΜ: Απόλλων Καλαμάτας – Μεσσηνιακός (Αλεξέας, Γαλανόπουλος, Μαυροειδής)
Γήπεδο Στρατοπέδου: ΑΟ Φαραί – Δόξα Καλαμάτας (Ζαρακοβίτης, Εμ. Νικολόπουλος, Μακρής)
Ώρα 19.15
Αθλητικό κέντρο ΕΠΣΜ: Ολυμπιακός Καλαμάτας – Μεθώνη (Νίκας, Κότσαρης, Βρυώνης).