Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Γ.ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ...

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη είχε σήμερα το μεσημέρι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΚΕ, με αντικείμενο συζήτησης τις οικονομικές εκκρεμότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.



Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Νικήτας Κακλαμάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατά τη σημερινή συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΕΔΚΕ με τον υπουργό Οικονομίας Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

Φορολογικό νομοσχέδιο (άρθρα 8 έως 12). Ο υπουργός απεδέχθη βελτιώσεις επί των ανωτέρω άρθρων σύμφωνα με τις προτάσεις της ΚΕΔΚΕ, η οποία και επιφυλάχθηκε να απαντήσει, αφού προηγουμένως εξετάσει την επαναδιατύπωση των συγκεκριμένων άρθρων.
Τρέχοντα Οικονομικά θέματα: Ο κ. υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα υλοποιήσει τη γραπτή υπόσχεσή του, σχετικά με την καταβολή υπό μορφή ομόλογων των παρακρατηθέντων πόρων ύψους 1,711 δις ευρώ, ψηφίζοντας πριν από την έγκριση του προϋπολογισμού του 2009, την αναγκαία προς τούτο διάταξη.
Επίσης διαβεβαίωσε ότι στο νέο προϋπολογισμό ( 2009) θα εγγραφεί το 90% των προσαυξημένων τελών κυκλοφορίας υπέρ των ΟΤΑ.

Και τέλος όσον αφορά την εφάπαξ καταβολή των 250 εκατ. ευρώ δια το τρέχον έτος ο κ. υπουργός αντιπρότεινε την καταβολή τους σε τέσσερεις ισόποσες δόσεις, δύο εντός του 2008 και δύο μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2009.
Όπως είναι αναμενόμενο η ΚΕΔΚΕ εξέφρασε την κατ’ αρχήν ικανοποίηση της για τις δύο πρώτες διαβεβαιώσεις και επιφυλάχθηκε να απαντήσει συνολικά στην πρόταση του κ. υπουργού μέχρι τις 15-9-2008, ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. της, με την προϋπόθεση ότι η Κ.Υ.Α. για την τμηματική καταβολή των 250 εκατ. ευρώ, θα υπογραφεί μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Οκτωβρίου του 2008.
Υπό την προϋπόθεση της έγκρισης από το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ και της τήρησης εκ μέρους του κ. υπουργού Οικονομικών όλων των ανωτέρω, η ΚΕΔΚΕ θα αποφασίσει προσεχώς για το ενδεχόμενο έναρξης διαλόγου για την διοικητική μεταρρύθμιση.
Οι συγκεκριμένες οικονομικές διεκδικήσεις της ΚΕΔΚΕ από τις εκάστοτε κυβερνήσεις γίνονται προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση να ανταποκριθεί σε τρέχουσες λειτουργικές ανάγκες, όπως η καταβολή οφειλομένων μισθών, αλλά και η παροχή αναγκαίων για τους πολίτες κοινωνικών υπηρεσιών, όπως η απρόσκοπτη λειτουργία των προνοιακών δομών (Βοήθεια στο Σπίτι, βρεφονηπιακοί σταθμοί ΚΔΑΠ -ΑΜΕΑ), η συντήρηση από φέτος φρεατίων και δρόμων κ.λπ.».