Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Μεγάλη χασισοφυτεία στη Μεσσηνία!...



Στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιούσε ελικόπτερο της αστυνομίας χθες το πρωί, εντόπισε μεγάλη φυτεία χασίς στη δασική περιοχή Ράπη κοντά στο χωριό Μοναστήρι του Δήμου Αετού στη Μεσσηνία, καλλιεργούμενη σε πέντε εκχερσωμένους και ειδικά διαμορφωμένους χώρους.


Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι υποστήριζαν από εδάφους το ελικόπτερο της αστυνομίας προσέγγισαν το χώρο της φυτείας, η οποία αποτελείτο από 1790 δενδρύλλια χασίς ύψους από 1,5 έως 3,5 μέτρα περίπου, εκ των οποίων τα 140 είχαν ήδη συγκομισθεί.


Από τα ευρήματα που βρέθηκαν στο χώρο της φυτείας, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι χασισοκαλλιεργητές αντελήφθησαν το ελικόπτερο και εγκατέλειψαν τη φυτεία την ώρα που έκαναν τη συγκομιδή, αφού βρήκαν ποσότητα χασίς σε φούντα 1050 γραμμαρίων περίπου.


Περιμετρικά της φυτείας οι δράστες είχαν κατασκευάσει τρεις αυτοσχέδιες δεξαμενές από νάιλον, οι οποίες ήταν γεμάτες νερό, ενώ είχαν εγκαταστήσει και δύο σκηνές για τη διαμονή τους.


Τα φυτά εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ προανάκριση διενεργεί η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας για να εντοπίσει τους χασισοκαλλιεργητές.