Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

24ωρη γενική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το λουκέτο στην ΕΡΤ

24ωρη γενική απεργία κήρυξαν για σήμερα, Πέμπτη, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ, μετά την κυβερνητική απόφαση για αναστολή της λειτουργίας της ΕΡΤ. 
 Η συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Ραδιομέγαρο, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει τη δική του συγκέντρωση στις 10:30 στην πλατεία Αγίας Παρασκευής. 

 ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΟΥΝ:......................................

 Σε 24ωρη απεργία οι γιατροί του ΕΣΥ, με απόφαση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος. Με δίωρη στάση εργασίας (15:00-17:00) θα συμμετάσχει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας στην απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Με 24ωρη απεργία συμμετέχει και η ΟΤΟΕ. Συμμετοχή στην απεργία ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, γεγονός που προκάλεσε αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΣΕ ήδη από την Τετάρτη. 

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μέσω Διαδικτύου -αν και μετ' εμποδίων- συνεχίζουν να εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα σε περιφερειακούς σταθμούς. 


 Το πρόγραμμα της ΕΡΤ αναμεταδίδεται από το Διαδίκτυο, την τηλεόραση του 902 και από το site της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης EBU στη διεύθυνση:

 http://www3.ebu.ch/cms/en/sites/ebu/contents/news/2013/06/monitor-ert-online.html