Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

"Αγανακτισμένοι". 24ώρος αποκλεισμός της Βουλής.


Σε εικοσιτετράωρο αποκλεισμό της Βουλής από τις 7 το πρωί σήμερα προχωρούν οι «Αγανακτισμένοι», προκειμένου να εμποδιστούν οι βουλευτές να μπουν στο Κοινοβούλιο και να συζητήσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ενώ καλούν και σε καταναλωτική αποχή την ίδια μέρα. Πρόκειται για την κορύφωση των............................

μέχρι τώρα κινητοποιήσεων των πολιτών, σε συνδυασμό με την 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Συνεχίζουν να πέφτουν «βροχή» τα εξώδικα πολιτών κατά βουλευτών, με τα οποία τους καλούν να μην ψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο, ενώ στις 6 σήμερα το απόγευμα το κίνημα «Πόρτα - πόρτα» θα ανέβει μέχρι το Καστρί για να διαμαρτυρηθεί έξω από την κατοικία του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου!

Τρεις προσυγκεντρώσεις

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των «Αγανακτισμένων», σήμερα θα υπάρξουν τρεις προσυγκεντρώσεις, μπροστά στη Βουλή, στο σταθμό «Ευαγγελισμός» και μπροστά στο Παναθηναϊκό στάδιο. «Στις 15 Ιουνίου δεν εργαζόμαστε και δεν καταναλώνουμε. Δε σταματάμε μέχρι να το πάρουν πίσω», τονίζουν καλώντας τον κόσμο να στηρίξει με κάθε τρόπο τη γενική απεργία. Η κίνηση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς μέχρι τώρα το «κίνημα των πλατειών» κρατούσε αποστάσεις από συνδικαλιστικές ενώσεις και άλλους ανάλογους φορείς, ενώ τώρα μιλά για κοινή δράση μαζί τους, όπως και με κάθε άλλο πολίτη που αντιτίθεται στο «μνημόνιο 2».

Χτες όλη τη μέρα, οι ομάδες εξορμήσεων των «Αγανακτισμένων» «όργωσαν» πλατείες και στάσεις του μετρό της Αθήνας, προκειμένου να καλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στο «μπλόκο» της Βουλής, ενώ στο Facebook διακινούνται προτάσεις για αποκλεισμό του Κοινοβουλίου και με νταλίκες, αγροτικά μηχανήματα κ.λπ.