Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Παπουτσής σε Νάντια: «Η δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας παρουσιάζει έλλειμμα έναντι της οργανικής της»


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσής, στην απάντησή του σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου στις 02/02/11, σχετικά με τη ραγδαία αύξηση σοβαρών εγκληματικών περιστατικών στη Μεσσηνία, ανακοίνωσε ότι.............................

«η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας έχει στελεχωθεί με δύναμη, η οποία παρουσιάζει έλλειμμα έναντι της οργανικής της, όπως συμβαίνει σχεδόν με το σύνολο των αστυνομικών Υπηρεσιών. Πάντως, με τις τακτικές και συμπληρωματικές μεταθέσεις, καθώς και τις λοιπές τοποθετήσεις προσωπικού του έτους 2010, ενισχύθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας με 32 αστυνομικούς διαφόρων βαθμών».

Συμπληρωματικά, ο κ. Παπουτσής ενημερώνει την κ. Γιαννακοπούλου ότι κατά το τρέχον έτος, για την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, κατά τις τακτικές μεταθέσεις προκηρύχθηκαν προς πλήρωση 6 θέσεις αστυνομικών κατωτέρων βαθμών, καθώς και μία θέση ειδικού φρουρού. Περαιτέρω, θα καταβληθούν προσπάθειες για την ενίσχυσή της, κατά τις τακτικές μεταθέσεις αξιωματικών, τις συμπληρωματικές μεταθέσεις και τις λοιπές τοποθετήσεις αστυνομικού προσωπικού που θα πραγματοποιηθούν εντός του έτους, καθώς και με νέους αστυνομικούς με την έξοδό τους από τη Σχολή.

Επιπλέον, ο κ. Παπουτσής στην απάντησή του τονίζει στην κ. Γιαννακοπούλου ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας θα ενισχυθεί κατά τη θερινή περίοδο με 13 τριτοετείς δόκιμους αστυφύλακες, σταδιακά από 01/06/11 έως πέρατος της πρακτικής τους εκπαίδευσης, προς κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών της. Επίσης, έχει ληφθεί μέριμνα από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας για την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου με 4 επιπλέον τριτοετείς δόκιμους αστυφύλακες, καθώς και για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών του αεροδρομίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας με 3 τριτοετείς δόκιμους αστυφύλακες.

Σε δηλώσεις της σχετικά με την απάντηση του κ. Παπουτσή, η κ. Γιαννακοπούλου ανέφερε ότι «από τις 486 προβλεπόμενες θέσεις καλύπτονται με αστυνομικό προσωπικό μόνο οι 375. Συνεπώς, μόνο στη Μεσσηνία υπάρχουν 111 κενές θέσεις αστυνομικού προσωπικού, γεγονός που δυσχεραίνει την αποτελεσματικότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, καθώς και της προστασίας και εξυπηρέτησης των πολιτών. Συγκρίνοντας τις 6 θέσεις αστυνομικών που προκηρύχθηκαν για το 2011 με τις υπερδιπλάσιες θέσεις που προκηρύσσονταν τα προηγούμενα χρόνια, γίνεται ξεκάθαρη η ανάγκη αξιοποίησης του συνόλου του διαθέσιμου προσωπικού και η προσαρμογή του οργανωτικού σχήματος και της επιχειρησιακής δράσης των αστυνομικών Υπηρεσιών στις νέες συνθήκες μειωμένου προσωπικού αλλά και τις νέες αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης».