Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΟΔΥΣΣΕΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΕΡΑΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΑΣΙΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΟΔΥΣΣΕΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΕΡΑΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ Δ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Η τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη θέση Αφανοράχες, Δ.Δ. Στασιού, στο Δήμο Τριφυλίας έχει προκαλέσει την αναστάτωση των κατοίκων της περιοχής. Η κεραία βρίσκεται πολύ κοντά στον οικιστικό ιστό του Δήμου, καθώς επίσης και σε καλλιεργήσιμες περιοχές, όπου οι κάτοικοι της περιοχής περνούν αρκετές ώρες της ημέρας. Η αυθαίρετη εγκατάσταση αυτής της κεραίας αποτελεί κυριολεκτικά μια καταστροφή για την τοπική κοινωνία καθώς και ένα δυσοίωνο προηγούμενο για αντίστοιχες αυθαιρεσίες στο μέλλον.

Επίσης, μετά από.......................

έρευνα που διεξήχθη υφίστανται σοβαροί λόγοι καταγγελίας της λειτουργίας του σταθμού διότι δεν υπάρχει έγκριση για την τοποθέτηση της κεραίας από την αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία κατά παράβαση του Ν. 2801/2000 και της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνίας και Ταχυδρομείων. Ακόμη, αξίζει να αναφερθεί ότι η περιβαλλοντική μελέτη της Περιφέρειας Πελοποννήσου εκδόθηκε μετά την τοποθέτηση της κεραίας (20-12-2010) και δεν έχει λάβει υπόψη τις επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία.

Τέλος, επισημαίνεται ότι πλησίον της τοποθεσίας όπου αυθαίρετα τοποθετήθηκε η κεραία, υπάρχουν διαθέσιμες και κατάλληλες περιοχές όπου η εγκατάσταση της κεραίας δεν δημιουργεί πρόβλημα στους κατοίκους.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η Υπουργός Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής:

1. Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει για την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή του Στασιού, την προστασία της υγείας των κατοίκων της περιοχής και την απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας από την περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη τη μη νομιμότητα της εγκατάστασής της, αλλά και τους κίνδυνους που ενέχει για την υγεία των κατοίκων ;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Οδυσσέας Βουδούρης