Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Γράμμα στους πολίτες της Κυπαρισσίας!



ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Υποψήφιος Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας



Αγαπητοί Συμπολίτες,

Με την νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, το Πρόγραμμα «Καλλικράτης», ο Δήμος Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία έγινε πραγματικότητα. Η νέα αυτή πραγματικότητα απαιτεί την ανάδειξη Δημοτικής Αρχής που θα εμπνέεται, βασίζεται και λειτουργεί με τις αδιαπραγμάτευτες αρχές της Δημοκρατίας, της χρηστής διοίκησης, της νομιμότητας, της διαφάνειας, της διαβούλευσης.

Οι Δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου σηματοδοτούν το.....................

μέλλον και οριοθετούν την ευθύνη. Την ευθύνη απέναντι στον τόπο μας, και τους συμπατριώτες μας και το χρέος μας απέναντι στους νέους ανθρώπους, το μέλλον της Τριφυλίας! Αποτελούν, συνάμα, ορόσημο για τη νέα εποχή και τη νέα προοπτική! Σε αυτό το κομβικό σημείο για τον Δήμο Τριφυλίας και την Κυπαρισσία, αυτοδιοικητικοί άνθρωποι και ενεργοί πολίτες συγκροτήσαμε την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ με υποψήφιο Δήμαρχο, το γιατρό και έμπειρο Αυτοδιοικητικό Δημήτρη Σωτηρόπουλο.

Έναν άνθρωπο ο οποίος με τις γνώσεις και τις ικανότητες που διαθέτει μπορεί να ενώσει και συνθέσει τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, να εκφράσει τα συμφέροντα και τις ανάγκες της κοινωνίας μας. Η ακεραιότητα του χαρακτήρα του, η ανιδιοτέλεια, η βούλησή του να ξεφύγουμε από το γκρίζο του χθες και, όλοι μαζί, να γυρίσουμε σελίδα στην Τριφυλία, εγγυώνται την επόμενη μέρα!

Φίλες και φίλοι,

Στην πόλη μας, γνωριζόμαστε! Γνωρίζετε ποιός είμαι. Γνωρίζετε τις απόψεις, τις θέσεις, τις προτάσεις μου, όλα αυτά τα χρόνια που με τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας εκλέγοντάς με Δημοτικό Σύμβουλο, για την αναπτυξιακή προοπτική και της Κυπαρισσίας και του Δήμου Τριφυλίας!

Γνωρίζετε πως ποτέ δε συμβιβάστηκα, δεν κρύφτηκα, δε λιποψύχησα. Πάντα είχα και έχω το θάρρος της γνώμης μου και την καταθέτω ευθαρσώς, θέτοντας πρώτα από όλα και πάνω από όλα, το συμφέρον του τόπου μας!

Σε αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, την πιο κρίσιμη και σημαντική για την πορεία του τόπου μας, μπαίνω ξανά στην πρώτη γραμμή!

Στην πρώτη γραμμή για την Κυπαρισσία, την πόλη της ζωής μας!

Υποψήφιος Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας.

Θεωρώ πως, η εμπειρία, οι ικανότητες και δυνατότητες, ο ελεύθερος χρόνος και η αποφασιστικότητά μου εγγυώνται τη σοβαρή, έντιμη, αξιόπιστη και αξιόμαχη στάση και θέση μου στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας.

Η Κυπαρισσία, η πόλη που πονάμε και αγαπάμε, τα τελευταία χρόνια βίωσε την πλήρη εγκατάλειψη. Ποιά ήταν η παρουσία του Δήμου στην πόλη, τους οικισμούς, τις γειτονιές;
Μηδενική! Μηδενική είναι, πλέον, η αντοχή και η ανοχή μας σε εκείνους που άσκησαν διοίκηση τα τελευταία χρόνια και με περίσσιο θράσος επιθυμούν την επανεκλογή τους.
Ποιες ήταν οι παρεμβάσεις στο Κάστρο των Γιγάντων, τα καλντερίμια, για το Πολιτιστικό Κέντρο στο κτίριο της ΕΤΕ; Πού είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην παραλία, το παρκινγκ στο χώρο του ΟΣΕ, η εφαρμογή της μελέτης του κυκλοφοριακού, η καθαριότητα και ο ηλεκτροφωτισμός; Στην παραλία, τόνοι μπάζα και σκουπίδια, στο Λιμάνι και την Αποβάθρα, οικοδομικά υλικά, μπάζα και σκουπίδια.
Οι δρόμοι, απροσπέλαστοι. Χιλιάδες ευρώ χάθηκαν με ευθύνη και υπαιτιότητα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής για τα καλντερίμια, για ανόρυξη ή αγορά γεωτρήσεων, για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην παραλία. Το δάνειο για το Πολιτιστικό Κέντρο στο κτίριο της ΕΤΕ, από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, χάθηκε και αυτό. Ποιες ήταν οι παρεμβάσεις στην Τερψιθέα, το Βαθύ, τη Γιαννίτσαινα, το Ροντάκι, τους Μύλους (ήθελαν να φέρουν τα σκουπίδια όλης της Τριφυλίας), τους Μπλεμενιάνους, το Μεταλλείο, τη Μαύρη Λίμνα (Πλετσέικα), το Μεμί, το Σεργιάνι, το Σανί, τον Καρτελά;
Ανύπαρκτες. Ποιες ήταν οι παρεμβάσεις για ανάδειξη των παραλιών μας; Ανύπαρκτες. Ποιες ήταν οι παρεμβάσεις και οι πρωτοβουλίες για την τόνωση της αγοράς και την ενίσχυση των καταστημάτων; Ανύπαρκτες, μέχρι και το Καρναβάλι κατήργησαν.

Δεν έχουμε περιθώρια για πισωγυρίσματα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια των πειραματισμών και των ερασιτεχνισμών. Δεν έχουμε ανάγκη τις ξεπερασμένες αντιλήψεις, λογικές και πρακτικές του χθες!

Η Κυπαρισσία μπορεί και πρέπει να έχει το καλύτερο μέλλον!

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Δήμου Τριφυλίας στέκεται με σεβασμό δίπλα σε όλους τους πολίτες, κοντά στα προβλήματά τους. Με ρεαλισμό, υπευθυνότητα και ντομπροσύνη δρομολογούμε αποδοτικές λύσεις. Με όραμα, σχέδιο, πρόγραμμα και αποφασιστικότητα, φέρνουμε αποτελέσματα. Για να γίνει η Κυπαρισσία αυτή που αξίζουμε, ελπίζουμε, θέλουμε και προσδοκούμε: μια πιο σύγχρονη, όμορφη και ανθρώπινη πόλη! Πόλη που δε θα μας πληγώνει και δεν θα την πληγώνουμε.

Επιθυμία και στόχος μας είναι ένας Δήμος ανοικτός, που θα αποζητά την συμμετοχή των πολιτών. Επιδιώκουμε η τοπική κοινωνία να αξιώνει και να διεκδικεί, να σκέπτεται και να ενεργεί, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να ασκεί τον αναγκαίο έλεγχο.

Φίλες και Φίλοι,

Στη νέα εποχή, πάμε όλοι μαζί! Δυνατά και Ασυμβίβαστα!

Στις νέες προκλήσεις απαντάμε θετικά, δράττουμε τις νέες ευκαιρίες που παρουσιάζονται, υπερβαίνουμε τις τεχνητές διαχωριστικές γραμμές, ενώνουμε τις δυνάμεις μας!

Ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας είναι έντιμος και ωραίος. Αγώνας για την Κυπαρισσία και τον Δήμο Τριφυλίας!

Σε αυτό τον αγώνα, στη συνειδητή επιλογή της καρδιάς μου, σας θέλω δίπλα μου και δίπλα στην Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Δήμου Τριφυλίας με Δήμαρχο τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο!

Για να είναι ο Δήμος Τριφυλίας - Δήμος για όλους! Και η Κυπαρισσία - πόλη για όλους!

Σας καλώ να μας εμπιστευθείτε, να μας στηρίξετε, να μας ψηφίσετε και να είστε σίγουροι πως, θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας!

Φιλικά,
Σωτήρης



Μύλοι Κυπαρισσίας T.K 245 00

Τηλ/fax: 2761023420, κιν: 6972114752 E-mail: egianno@hol.gr