Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣτο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης το βράδυ της Κυριακής 31 Οκτωβρίου επισκέφτηκε την Κυπαρισσία για την προγραμματισμένη ομιλία του.
Κατά τη διάρκεια του λόγου του στο πολυπληθές κοινό της Κυπαρισσίας που έδωσε δυναμικό παρόν, ο κ. Τατούλης απέδειξε για ακόμη μια φορά, τις βαθιές γνώσεις του για τα θέματα της περιοχής καθώς και τις πραγματικές δράσεις που μπορούν να κάνουν τον τόπο, μια ευρωπαϊκή περιφέρεια.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα του μνημονίου όπου τόνισε χαρακτηριστικά:.......................

«Η αλήθεια είναι ότι την κρίση την έφεραν στη χώρα οι πολιτικές που ασκήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες. Την κρίση την έφερε ο υπέρμετρος δανεισμός, η κρατικοδίαιτη οικονομία, η κομματική πατρωνία και το βαθύ κράτος που αυτή δημιούργησε. Την κρίση πάντως δεν την έφερε το μνημόνιο. Αυτό είναι η οδυνηρή συνέπεια που όλοι βιώνουμε, δεν είναι ούτε η λύση, ούτε η πηγή του προβλήματος».
Παράλληλα, ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα που διαθέτει ο νομός και παραμένουν αναξιοποίητα, για να καταλήξει: «Αυτό το παρόν δεν μας αξίζει. Αυτό το παρόν δεν αξίζει στην Πελοπόννησο. Πρέπει να βρούμε καινούριους δρόμους να ανοίξουμε ένα καινούριο μέλλον».
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης έδειξε το δρόμο για τη Νέα Πελοπόννησο και αναφερόμενος στις προοπτικές του Καλλικράτη, υπογράμμισε «Εμείς είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε όλους τους πόρους του Καλλικράτη και του ΕΣΠΑ με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Να χτυπήσουμε πόρτες στις Βρυξέλλες για να διεκδικήσουμε πόρους κατ’ ευθείαν από εκεί. Να διεκδικήσουμε αυτά που μας αναλογούν από την κεντρική κυβέρνηση, διότι εμείς δεν έχουμε ανάγκη να μας πάρει κανένας στην πλάτη του. Στεκόμαστε στα δικά μας πόδια. Είμαστε αυτόφωτοι».
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης έθεσε και τους δύο βασικούς του στόχους, οι οποίοι αποτελούν τον πυλώνα του σχεδίου δράσης και δεν είναι άλλοι από την αγροτική ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό των οδικών δικτύων και των υποδομών έτσι ώστε να εξασφαλισθεί η πραγματική τουριστική ανάπτυξη και να αναδειχθεί η Μεσσηνία σε διαμετακομιστικό κέντρο για όλη την χώρα. Πιο συγκεκριμένα στο θέμα της αγροτικής οικονομίας, ανέφερε ότι : «Ενώ όλη η Ελλάδα έχει πάρει ονομασία προέλευσης, ο πρώτος ελαιοκομικός νομός της χώρας, με 16 εκατομμύρια ελαιόδεντρα και παραγωγή το 20% της εθνικής και με μια ποιότητα άριστη, την καλύτερη στον κόσμο με ένα όνομα «Καλαμάτα» φημισμένο στα πέρατα της γής, η Μεσσηνία δεν έχει καταφέρει να έχει ελαιόλαδο ΠΟΠ. ΠΟΠ διαθέτει μόνο η επαρχία Καλαμάτας, ενώ ο υπόλοιπος νομός, λόγω κάκιστων χειρισμών και παραλείψεων έχει μείνει σε αυτό το θέμα πολύ πίσω».
Τέλος ο κ. Τατούλης κάλεσε όλους τους Μεσσήνιους την άλλη Κυριακή, στις 7 Νοεμβρίου, να τον εμπιστευθούν και να αλλάξουν μαζί του σελίδα, μαζί να βαδίσουνε στο δρόμο της δημιουργίας, μαζί να κάνουνε τη μεγάλη υπέρβαση, μαζί να ζήσουνε το όνειρο και να καρπωθούνε το αποτέλεσμα χτίζοντας την ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.