Διαβάστε με προσοχή το θέμα και με ακόμη μεγαλύτερη τη σημείωσή μας...
Εφιαλτικές εμφανίζονται οι προοπτικές για τους κατοίκους των παραλίων περιοχών της Ελλάδας από τις συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής. Τουλάχιστον 150.000 Έλληνες πολίτες θα χάσουν τα σπίτια τους και τους πόρους ζωής τους ως το 2050 αν η κλιματική αλλαγή δεν αναστραφεί δραστικά (πράγμα απίθανο) κι αν συνεχιστεί το λιώσιμο των πάγων που θα προκαλέσει άνοδο της στάθμης της θάλασσας… Χρησιμοποιώντας τους δορυφόρους της NASA η Google δημιούργησε διαδραστικό χάρτη χάρις στο οποίο μπορούμε να δούμε ποιες και πόσες περιοχές του Πλανήτη θα πλημμυρίσουν τα επόμενα χρόνια λόγω της ανόδου της στάθμης των θαλασσών καθώς και πόσοι άνθρωποι θα χάσουν τα σπίτια τους: Στο σύνολο του πλανήτη, αν η στάθμη της θάλασσας ανέβει κατά 2μ. θα έχουμε 142.864.962 ανθρώπους που θα χάσουν τις εστίες τους. Στην Αφρική, θα έχουμε 12.007.502 ανθρώπους που θα πληγούν από τις πλημμύρες, στην Ασία η οποία θα πληγεί περισσότερο, 62. 152.497 άτομα θα χάσουν τις εστίες τους, στον Ατλαντικό Ωκεανό 47.877 άνθρωποι , στην Αυστραλία 5.906.607 άτομα θα χάσουν τα σπίτια και τις οικονομικές τους δραστηριότητες, στην Ευρώπη 19. 638.934 άνθρωποι θα έχουν το ίδιο πρόβλημα ενώ στην Ελλάδα αν η στάθμη της Μεσογείου ανέβει κατά 2 μ. θα χάσουν το σπίτι τους ή και την επιχείρησή τους 156.624 άνθρωποι. Ο αριθμός αυτός θα μειωθεί κατά 10.000 περίπου αν η στάθμη της Μεσογείου ανέβει κατά 1μέτρο.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες................
ακόμη κι αν τα αέρια θερμοκηπίου πάψουν να εκπέμπονται και επιτευχθεί η σταθεροποίηση της θερμοκρασίας της Γής στους 1,5 βαθμούς κελσίου τα επόμενα χρόνια, δεν θα αποφύγουμε την άνοδο της στάθμης της θάλασσας κατά 1-2 μέτρα. Το γεγονός αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν σε νησιωτικές χώρες και παράκτιες περιοχές να χάσουν τα σπίτια τους και να πάρουν τον δρόμο της προσφυγιάς…
Χρησιμοποιώντας τον χάρτη της Google για την Ελλάδα θελήσαμε να δούμε ποιες περιοχές και πόσοι συμπολίτες μας θα πληγούν από τις επικείμενες πλημμύρες. Επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε μόνο τις πόλεις που σκεπαστούν από θάλασσα και θα πλημμυρίσουν κατά 100% με συνέπεια οι πληθυσμοί τους να πρέπει να αναζητήσουν αλλού στέγη και βιοπορισμό …
Σενάριο 1
Στην περίπτωση που η στάθμη της θάλασσας ανέβει κατά 2 μέτρα δηλαδή 78,7 ίντσες, 156.624 συμπολίτες μας θα χάσουν το σπίτι τους γιατί οι πόλεις τους και τα χωριά θα πλημμυρίσουν και θα βρεθούν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Σενάριο 2
Στην περίπτωση που η στάθμη της θάλασσας ανέβει κατά ένα μέτρο δηλαδή 39,4 ίντσες, στα παράλια της χώρας 149.561 άνθρωποι θα χάσουν το σπίτι τους.
Αν η στάθμη της θάλασσας ανέβει κατά δύο μέτρα θα πλημμυρίσουν κατά 100%:
Η Ανάληψη στο Ηράκλειο Κρήτης με πληθυσμό 1259 άτομα θα βρεθεί στο βυθό της θάλασσας και οι κάτοικοί της κατά 100% χάσουν τα σπίτια τους. Η Σταλίς στο Ηράκλειο Κρήτης, επίσης, με πληθυσμό 1182 άτομα θα καλυφθεί από θάλασσα. Το Κολυμπάρι στο Ρέθυμνο με 1032 κατοίκους. Η πανέμορφη Σύμη στα Δωδεκάνησα με 2.508 κατοίκους θα καλυφθεί εντελώς από θάλασσα. Η πόλη της Κω, με 19.244 κατοίκους, η Σάμος με 1885 κατοίκους το Κοκκάρι της Σάμου με 1003, η τουριστική Νάουσα της Πάρου με 2.596 κατοίκους θα βρεθεί στον βυθό της θάλασσας, η πόλη της Χίου με 23. 953 κατοίκους επίσης, η πόλης της Μυτιλήνης με 28. 322 , ο Χανιώτης της Χαλκιδικής με 1176 κατοίκους, η Νέα Πέραμος με 2.642 κατοίκους, τα Ίσθμια ,ε 1043 κατοίκους, ο Γαλατάς με 2.759 κατοίκους, η Ύδρα με 2279 κατοίκους, οι Σπέτσες με 3.972 κατοίκους, τα Καμένα Βούρλα με 2881κατοίκους, η Κυλλήνη με 1183, η Κυπαρισσία με 5033 κατοίκους, ο Πόρος με 1059, η Ιθάκη με 1843, η Βόνιτσα με 3.770 κατοίκους, η Νέα Αγχίαλος με 5.908, η Αμφιλοχία με 4.022, η Κασσιόπη της Κέρκυρας με 1165 κατοίκους θα βρεθούν κάτω από την στάθμη της θάλασσας. Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι κατά 100% θα καλυφθεί από τη θάλασσα και η Λεμεσός της Κύπρου με 154.00 κατοίκους.
Αν η στάθμη της θάλασσας ανέβει ένα μέτρο …
Αν η στάθμη της θάλασσας ανέβει κατά ένα (1) μέτρο, θα έχουμε στον Πόρο 579 άτομα που θα χάσουν τα σπίτια τους ήτοι το 54% του πληθυσμού της πόλης που είναι 1.059 κάτοικοι. Στην πόλη της Κώ, η πλημμύρα θα ξεσπιτώσει 10.444 άτομα από τα 19.244 ήτοι κατά 54% οι κάτοικοι θα αναγκαστούν να φύγουν από τα σπίτια τους. Το ίδιο θα συμβεί και στην Σύμη, την Ύδρα, την Κυπαρισσία, στο Κοκκάρι της Σάμου, στην Χίο, τη Μυτιλήνη, στην Νέα Πέραμο, κλπ.
http://globalfloodmap.org/Greece
ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Νο2
Ισχυρά τσουνάμι στον Κορινθιακό
Κατω απο τη θάλασσα η Βιστωνιδα, οι παραλίες της Θεσσαλονικης και της Κορίνθου.
Απώλεια 800 τετραγωνικών χιλιομέτρων ακτογραμμής στη Βόρεια Ελλάδα και καταστροφικά τσουνάμι στη Βόρεια Πελοπόννησο , λόγω της Κλιματικής Αλλαγής, προβλέπει ως το 2100 μελέτη του αναπληρωτή καθηγητή στην Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων του ΕΜΠ Ευστράτιου Δουκάκη.
Σύμφωνα με την μελέτη ζοφερό προβλέπεται το μέλλον της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια καθώς αναμένεται άνοδος της μέγιστης θερμοκρασίας κατά τους θερινούς μήνες στην Αθήνα κατά 7,5 βαθμούς Κελσίου, και κατά 8 βαθμούς στην Θεσσαλονίκη. Θα αυξηθούν επίσης κατά 10 έως 15 οι μέρες του Καύσωνα πράγμα που θα καταστήσει τις μεγάλες πόλεις της χώρας αβίωτες, ενώ θα βυθισθούν οι παραλίες της Θεσσαλονίκης και η Λίμνη Βιστωνίδα.
Ως αποτέλεσμα της Κλιματικής Αλλαγής σύμφωνα με τον κ. Δουκάκη θα υπάρξει οπισθοχώρηση της κατά 1,2μέτρα το χρόνο ως το τέλος του αιώνα. Αυτό θα σημάνει παράλληλη ραγδαία άνοδο της στάθμης της Θάλασσας. Είναι χαρακτηριστικό καθώς αναφέρει η μελέτη, ότι η στάθμη της θάλασσας στον Πλανήτη ανέβηκε κατά 1,20 μέτρα τα τελευταία 19.000 χρόνια, κατά 18cm τα τελευταία 100 χρόνια, ενώ ως το 2100 θα ανέβει συνολικά κατά 100cm. H άνοδος της στάθμης της θάλασσας οφείλεται στην υπερθέρμανση των Ωκεανών. Για κάθε 1βαθμό Κελσίου θέρμανσης των νερών των Ωκεανών έχουμε άνοδο της στάθμης της θάλασσας 1 μέτρο. Αν συνυπολογίσουμε τις συνέπειες από ανθρωπογενείς δραστηριότητες όπως υπεράντληση και αμμοληψίες που κάνουν τις ακτές υπερευαίσθητες σε μικρές σεισμικές δονήσεις, που κατακρημνίζουν τα εδάφη έχουμε την εικόνα μιας επικείμενης καταστροφής. Σύμφωνα με την IPCC 240.000.000 άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο που ζούν στα παράλια θα πληγούν. Ξαναγυρίζοντας στην Ελλάδα και στην μελέτη του κ. Δουκάκη, μια μελέτη που αφορά αποκλειστικά στην Βόρεια Πελοπόννησο την Θεσσαλονίκη και τις τουριστικές περιοχές της Κω, διαπιστώνουμε ότι έχουμε οπισθοχώρηση της ακτογραμμής των περιοχών Κορινθίας, Αργολιδας, Ναυπλίου κατά 250 εως 1300 μέτρα ως το τέλος του αιώνα και απώλεια χερσαίας ζώνης από 400 εως 760 εκτάρια. Η θάλασσα δηλαδή θα καλύψει την παραλία σε βάθος 250 έως 1300 μέτρα ενώ θα χαθούν παράλια χωριά τουριστικές μονάδες και καλλιέργειες. Η ανθρωπότητα διεξάγει ένα εξαιρετικά επικίνδυνο πείραμα με τον Πλανήτη, παρόμοιο του οποίου δεν έχει ξαναγίνει!»
Μιλώντας για το θέμα αυτό στο veto ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Τάσος Κρομύδας είπε:
«Για την προστασία της παράκτιας ζώνης χρειαζόμαστε παρεμβάσεις όπως κατασκευή αναχωμάτων και θαλάσσιων βραχιόνων. Αυτό όμως που κυρίως χρειαζόμαστε είναι να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με τη φύση και τη θέση μας σε αυτήν. Να πάψουμε επιτέλους να χτίζουμε "πάνω στο κύμα" έχοντας την αυταπάτη πως τα κτίρια και οι υποδομές μας θα παραμείνουν για πάντα ασφαλή. Ταυτόχρονα, χρειαζόμαστε μηχανισμούς παρακολούθησης των μεταβολών της στάθμης της θάλασσας και του αιγιαλού, να εντοπίσουμε τις πιο ευάλωτες περιοχές, να απαιτήσουμε την εφαρμογή αυστηρών περιβαλλοντικών μελετών και να εμπλέξουμε και ενημερώσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση και τους εμπλεκόμενους φορείς.»
http://sites.google.com/site/ekpazpeloponnesou/home/tropoi-sterixes/drasteriotetes/koinoniko-ergo/oikologia-periballon
***ΣΗΜΕΙΩΣΗ TRIFYLIANEWS:
Ασφαλώς και δε θέλουμε να αμφισβητήσουμε τους επιστήμονες της NASA, αλλά θα μπορούσαν, παρακαλούμε, να μας που τί πίνουν???????................
Άλλο είναι να κάθεσαι αραχτός και "τούμπανο" σε ένα γραφείο και να βάζεις χάρτες της google και να φτιάχνεις σενάρια, έχοντας βεβαίως κάποια στοιχεία και άλλη είναι η πραγματικότητα...
Επειδή γνωρίζουμε την περιοχή μας, είναι ποτέ δυνατόν αν η στάθμη της θάλασσας ανέβει, ακόμη και αν ανέβει 2 μέτρα, να βρεθεί η Κυπαρισσία "στο βυθό"????
Μην τρελαθούμε... Καλή η επιστήμη, καλή η τεχνολογία, αλλά το "πιώμα" τους χαλάει όπως φαίνεται!!!!!
Από καταγγελίες προκύπτουν οι μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής
Πριν από 17 δευτερόλεπτα