Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΑΣΟΚ: Δεν θα ακολουθήσουμε τη ΝΔ σε «τεχνητή πόλωση και λασπολογία»




Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ακολουθήσει τη ΝΔ σε τυχόν επιχείρηση «τεχνητής πόλωσης και λασπολογίας» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με αφορμή τα όσα ανέφερε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, δίνοντας έτσι το στίγμα της προεκλογικής περιόδου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως...............



ότι η ΝΔ αν επιχειρήσει πόλωση θα το κάνει «γιατί δεν έχει να επιδείξει έργο και θα προσπαθήσει να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών», προσθέτοντας: «Εμείς θα σταθούμε με τις προτάσεις μας».

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες που ελπίζουμε να μας εμπιστευθεί ο πολίτης», επεσήμανε ο κ. Παπακωνσταντίνου και «προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να κλείσει διευθετήσεις και να προχωρήσει σε πελατειακές μετατάξεις, καθώς δεν έχει τη νομιμοποίηση για κάτι τέτοιο».

Σημείωσε επίσης ότι ο πρωθυπουργός ομολόγησε την αποτυχία της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι ενώ το 2008 έλεγε ότι η οικονομία είχε ισχυρές αντοχές, τώρα μιλά για δύο επόμενα δύσκολα χρόνια.

Σε ό,τι αφορά τις τρεις προτεραιότητες που έθεσε ο κ. Καραμανλής με το χθεσινό του διάγγελμα δήλωσε ότι «το 2006 έλεγε ότι το "συμμάζεμα" των δημοσίων δαπανών γίνεται επιτυχώς, το 2007 έλεγε ότι αντιμετωπίζεται η φοροδιαφυγή και το 2005 έλεγε πως η κυβέρνηση προχωρούσε σε διαρθρωτικές αλλαγές».

«Ο κ. Καραμανλής δεν ήξερε να διαχειριστεί την εντολή που του έδωσε δύο φορές ο ελληνικός λαός και ζητά και τρίτη», τόνισε, ενώ σχολιάζοντας και την αποστροφή του πρωθυπουργού για προσφυγή στις κάλπες ως πράξη ευθύνης, διερωτήθηκε «πού ήταν το αίσθημα ευθύνης, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου καλούσε τον πρωθυπουργό για συμφωνία στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας και προσφυγή στις κάλπες. Τί άλλαξε μέσα σε λίγους μήνες;».

Αναφερόμενος στη χθεσινή δήλωση του προέδρου του Κινήματος, υπογράμμισε ότι ο κ. Παπανδρέου έδωσε «καθαρό στίγμα» για το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι το Κίνημα έχει σχέδιο και κυρίως εμπιστοσύνη στις δυνατότητες του Έλληνα πολίτη.

Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι το ΠΑΣΟΚ θα κατακτήσει την αυτοδυναμία στις εκλογές, ενώ για την περίπτωση μη αυτοδυναμίας δήλωσε ότι το Κίνημα θα ακολουθήσει όσα προβλέπει το Σύνταγμα.

Ερωτηθείς για την «επιχείρηση προσωποποίησης της εκλογικής μάχης» εκ μέρους του κ. Καραμανλή και την περίπτωση debate, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι «η μάχη των εκλογών κρίνεται σε επίπεδο προσώπων, κομμάτων και αντιλήψεων» προσθέτοντας ότι «είμαστε ανοιχτοί σε κάθε είδους αναμέτρηση και σε debate, υπό τον όρο -για τον οποίο έχουμε δεσμευθεί- ότι δεν θα διεξαχθεί όπως την τελευταία φορά».

Επανέλαβε δε ότι ισχύει απολύτως η δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για τον Κάρολο Παπούλια και κάλεσε τον κ. Καραμανλή να κάνει το ίδιο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ