Σάββατο, 18 Ιουλίου 2009

Δ. Κουσελάς - Δέχθηκε απειλές από άγνωστο για τη Νέδα


Πολιτικά εκτεθειμένη είναι η κυβέρνηση, όσον αφορά στην απάντηση που είχε δώσει ο υφυπουργός Οικονομικών, Αντώνης Μπέζας, πως οι αμμοχαλικοληψίες στη Νέδα εκτελούνταν νόμιμα στο πλαίσιο έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, σημείωσε μιλώντας στο «Θάρρος» ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Δημ. Κουσελάς, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε χθεσινό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του, από..............

την επόμενη κιόλας ημέρα κατάθεσης στη Βουλή σχετικής ερώτησης από κοινού με τους Ήλειους συναδέλφους του Γιάννη Κουτσούκο και Μιχ. Κατρίνη, στις 8 Μαΐου 2008.


Σύμφωνα με τα όσα αντλήσαμε από το αρχείο των δημοσιευμάτων, προκύπτει ότι ο κ. Μπέζας, ο οποίος υπογράφει την απάντηση, μεταξύ άλλων επιβεβαιώνει τις παλαιότερες δηλώσεις τόσο του δημάρχου Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου, όσο και του προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας, Νικολάου Σιάνη πως οι αμμοχαλικοληψίες στη Νέδα εκτελούνταν νόμιμα λόγω αντιπλημμυρικών έργων. Στην επιστολή αποσαφηνίζεται ότι για το αντιπλημμυρικό αυτό έργο έχει εκπονηθεί και μελέτη από το Πανεπιστήμιο Πατρών και για το λόγο αυτό έχει ανασταλεί κάθε άλλη δραστηριότητα στη Νέδα. Επίσης, γίνεται λόγος για την εκκρεμότητα αιτήματος χορήγησης άδειας αμμοχαλικοληψίας από την κοινοπραξία «ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ» για αντιπλημμυρικό έργο, από το οποίο θα προκύψουν μεγάλες ποσότητες αδρανών υλικών που έχει ανάγκη ο Νομός Ηλείας.
Απειλήθηκε για τη Νέδα
Τις παράνομες, όπως προκύπτει, αμμοχαλικοληψίες στον ποταμό της Νέδας έκανε η εταιρεία «Κερκετεύς ΑΤΕ» του φερόμενου ως εμπλεκόμενου στο γνωστό συνδικάτο του εγκλήματος, Γ. Τρομπούκη.
Όπως μας είπε ο βουλευτής, δέχθηκε τηλέφωνο από άγνωστο σε αυτόν αριθμό, που έμοιαζε με καρτοκινητού, ο οποίος τον ρώτησε αρχικά «τι θέλεις και ανακατεύεσαι με τη Νέδα» και στη συνέχεια αν ανεβοκατεβαίνει μόνος του στη Μεσσηνία ή με οδηγό. «Μου είπε δε να προσέχω, καθώς ο δρόμος Αθήνας – Καλαμάτας είναι γεμάτος επικίνδυνες στροφές και θα πρέπει να προσέχω μη βρεθώ εκτός πορείας», είπε χαρακτηριστικά. «Τότε», σημείωσε, «το θεώρησα ως φάρσα ή ως απόπειρα τρομοκρατίας και το περιστατικό αυτό κοινολογήθηκε σε ένα στενό κύκλο ανθρώπων. Ήξερα όμως ότι με την ερώτηση που καταθέσαμε από κοινού με τους συναδέλφους μου, θίγονταν τεράστια οικονομικά συμφέροντα. Όπως αποκαλύφθηκε στην πορεία, ήταν τελικά απειλή και συνειδητοποίησα πως επρόκειτο για πραγματική απειλή όταν έμαθα τι κρυβόταν από πίσω».Εφημερίδα "ΘΑΡΡΟΣ" - 17/07/2009