Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ. Για μια θέση στο Δ.Σ. του Κολυμβητηρίου...


Ευτελίστηκε και εξευτελίστηκε προχθές στην Κυπαρισσία ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου...
Και αυτό για μια θέση στο Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου για το Κολυμβητήριο................

μετά την περίεργη και παράξενη εμμονή του κ. Σαμπαζιώτη να αγνοεί προκλητικά και επιδεικτικά το συνεργάτη του – πρόεδρο του Οργανισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου και αντιδήμαρχο (τα δύο πρώτα χρόνια της Δημοτικής περιόδου που διανύουμε) Θεόδωρο Γκρίτζαλη!

Στη συζήτηση του θέματος για τον ορισμό μελών του Δ.Σ. για το Κολυμβητήριο ο κ. Σαμπαζιώτης πρότεινε για τακτικά μέλη από την πλειοψηφία τους δημοτικούς του συμβούλους, Γιάννη Σταθόπουλο, Δημήτρη Χρονόπουλο και Γιάννα Κωνσταντέλου. Αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κ. Γκρίτζαλη ο οποίος αυτοπροτάθηκε! Μάλιστα στην τοποθέτησή του “τα χωσε κανονικά” στον κ. Σαμπαζιώτη σημειώνοντας ότι, δεν σκέφτηκε τον Πρόεδρο του ΟΑΝ για το Δ.Σ. και σημείωσε ότι και πάλι τον αγνοεί και θυμίζει βυζαντικό αυτοκράτορα! “Αν θέλετε να γίνεται βυζαντινός αυτοκράτορα να μας το πείτε...”, είπε σε έντονο ύφος στον κ. Σαμπαζιώτη.

Με παρεμβάσεις συμβούλων, για να μην πάρει διάσταση το θέμα, δέχτηκε να “φύγει” ο κ. Χρονόπουλος και στη θέση του να οριστεί ο κ. Γκρίτζαλης, κάτι όμως που δε δέχτηκε ο τελευταίος ζητώντας να ψηφίσει το Σώμα!

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Σαμπαζιώτης ζήτησε να μείνει ανοιχτό το θέμα και στο τέλος της συνεδρίαση να γίνει ολιγόλεπτη διακοπή, για να συζητήσει η Δημοτική του Ομάδα και στη συνέχεια να ξανασυνέλθουν για τη λήψη απόφασης. Έτσι και έγινε, για τη διακοπή, όμως, μόνο...

Στο τέλος της συνεδρίασης οι σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, η γραμματέας του Δ.Σ. και οι δημοσιογράφοι βγήκαν στο διάδρομο και στην αίθουσα έμειναν μόνο ο κ. Σαμπαζιώτης και οι σύμβουλοί του.

Με το που έκλεισε η πόρτα, τι φωνές, τι αντάρες, τι ακούστηκε δε γράφεται και δεν περιγράφεται!

Και περνούσε η ώρα και η πόρτα δεν άνοιγε...
Περνάνε δέκα λεπτά, περνάνε είκοσι, περνά μισή ώρα, τίποτα...
Και οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης όρθιοι στο διάδρομο να περιμένουν! Εκεί γύρω στο σαρανταπεντάλεπτο, δεν πήγαινε άλλο, χτυπά την πόρτα ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Θανάσης Πετρόπουλος και από δίπλα και ο Σωτήρης Τσίγγανος, να δουν τι έγινε, τι να κάνουν... Τα βρήκαν οι άλλο μέσα, δεν τα βρήκαν, όλα είναι καλά, όλοι είναι καλά;

Ακόμη δεν τα είχαν βρει...
Έγινε χαμός, πανικός! Τελικά είπαν, για να μην ξεροσταλιάζουν όρθιοι στο διάδρομο οι σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, αν τα βρουν ο κ. Σαμπαζιώτης και οι σύμβουλοί του και υπάρχουν μόνο τρεις υποψήφιοι, για τακτικά μέλη, από την πλειοψηφία, συμφωνεί με την πρόταση και η Αντιπολίτευση, η οποία, σημειώνω, στη συζήτηση του θέματος είχε προτείνει τους δικούς της εκπροσώπους, τον Σωτήρη Μπακούρο και τον Γιώργο Γκότση και είχαν οριστεί ομόφωνα. Αν όμως υπάρχει και άλλη υποψηφιότητα πέραν των τριών, τότε να αναβληθεί η λήψη απόφασης και να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση.
Έτσι, μετά από καμιά ώρα, η ολιγόλεπτη διακοπή έγινε οριστική, με την Πλειοψηφία να είναι κλεισμένη στην αίθουσα συνεδριάσεων και την Αντιπολίτευση να φεύγει!
Αυτά στις 10 παρά κάτι. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τις 12 παρά, αποχώρησε από την αίθουσα ο κ. Γκρίτζαλης, χωρίς να έχει βρεθεί λύση, ενώ η ομάδα “διαλύθηκε” μετά τα μεσάνυχτα!

Η νέα πρόταση που φέρεται να έχει ο κ. Σαμπαζιώτης για τους συμβούλους του, για το Δ.Σ., είναι να οριστούν οι, Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, Γιάννης Σταθόπουλος και Δημήτρης Χρονόπουλος… “Βγάζει έξω” την κα Κωνσταντέλου και “βάζει” τον κ. Κανελλόπουλο και, πάλι, όχι τον κ. Γκρίτζαλη...

Σε επόμενη συνεδρίαση θα κληθεί το Σώμα να λάβει σχετική απόφαση και να ορίσει τα μέλη του Δ.Σ. του Κολυμβητηρίου!





Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"