Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ



ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ ΑΝΤΙΚΩΝ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ

Την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας για συζήτηση της φετινής διοργάνωσης του Παζαριού Αντικών στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας κατά τον μήνα Αύγουστο, αιτείται με επιστολή που απέστειλε προς την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας.

Η επιστολή έχει ως εξής:...............






"Κατόπιν προφορικής πληροφόρησής που είχαμε -τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας- από τον αξιότιμο Δήμαρχο Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτη Γεώργιο σχετικά με την διοργάνωση του φετινού παζαριού αντικών κατά τον μήνα Αύγουστο στην Πόλη μας, ανακύπτουν κάποια έντονα ερωτήματα, τα οποία και θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη της Ολομέλειας του Σώματος, περιμένοντας συνάμα και την λήψη αποφάσεων από Εσάς, που θα δικαιώνουν τον Σύλλογό μας και θα αποτρέπουν αποκλεισμούς και διακρίσεις, καθώς και την βάναυση προσβολή, την έντονη αποσταθεροποίηση και ακύρωση εν τέλει της λειτουργίας ενός Θεσμικού Οργάνου, όπως είναι ο κάθε Σύλλογος.
Συγκεκριμένα, ο κ. Δήμαρχος κατά την τελευταία άτυπη συνάντηση, στην οποία και μας προσκάλεσε, μας ανακοίνωσε μονομερώς πως, λόγω της δήθεν «αποτυχίας» του παζαριού κατά την περυσινή χρονιά, ο Σύλλογός μας δεν μπορεί να συμμετάσχει στην φετινή διοργάνωση και πως η όλη αρμοδιότητα ανατίθεται στη νεοσυσταθείσα «Μη Κυβερνητική Οργάνωση», με την επωνυμία Πρόγραμμα για την προστασία της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας, «που πληροί όλα τα εχέγγυα για μια επιτυχημένη διοργάνωση».
Κατά πρώτον: να τονίσουμε πως καλωσορίζουμε με χαρά και ικανοποίηση την εμφάνιση μιας ακόμη Ομάδας Ανθρώπων που θα προασπίζεται και θα παράγει έργο για την Άνω Πόλη Κυπαρισσίας, φτάνει βέβαια να γίνεται συντεταγμένα, νόμιμα και με διάθεση – πνεύμα πραγματικής συνεργασίας και συλλογικότητας. Πιστεύουμε ακράδαντα πως όσοι περισσότεροι τόσο καλύτερα για την επίτευξη των κοινών μας στόχων.
Κατά δεύτερον: δεν έχουμε την ελάχιστη επιφύλαξη να συν ανατεθεί η διοργάνωση στην «Μ.Κ.Ο.», ΚΑΝΕΝΑ ωστόσο πειστικό επιχείρημα δεν μπορεί να ευσταθεί που να αποκλείει την συμμετοχή του φορέα, που για τέσσερα ολόκληρα χρόνια είχε την συν ευθύνη της διοργάνωσης αυτής.
Κατά τρίτον: Ζητάμε να γίνει απολογισμός – ενημέρωση για την μέχρι τώρα συνολική πορεία του παζαριού, των ποσών που έχει διαθέσει ο Δήμος Κυπαρισσίας για την στήριξή του, των ποσών που ο Σύλλογός μας έχει διαθέσει για την διαφήμισή του, καθώς και το τι ακριβώς σημαίνει «επιτυχία» για μια τέτοια διοργάνωση.
Ακόμη και στην περίπτωση που εντοπίζονται οργανωτικά κενά, εμείς πρώτοι υποστηρίζουμε την συμμετοχή της «Μ.Κ.Ο.» σ’ αυτό, αλλά και την παρουσία του Συλλόγου μας ως ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΟΥ, προκειμένου να μπορέσουμε να βρεθούμε με τα μέλη μας, να ανταλλάξουμε απόψεις, να ενημερώσουμε τέλος τον κόσμο για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που προτιθέμεθα να αναλάβουμε το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.
Θεωρούμε πως ο κ. Δήμαρχος θα πρέπει να κινείται πάντα στην κατεύθυνση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ, και της από ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΡΕΙΑΣ, της προάσπισης και προστασίας ενός Συλλόγου καθώς και της απόρριψης πρακτικών και μεθοδεύσεων που διχάζουν έντονα τους πολίτες και που αποκλείουν και κατατάσσουν τους Συλλόγους σε αρεστούς ή μη. Η ΔΥΝΑΜΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ… ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ… Αυτό άλλωστε αποδεικνύει περίτρανα η λογική της συνεργασίας και της ένωσης δυνάμεων που ακολουθούν σταθερά –κατά τα τελευταία χρόνια- οι περισσότεροι Σύλλογοι της πόλης μας καθώς και αυτοί των Κυπαρισσίων της Αθήνας, με τα θεαματικά αποτελέσματα σε επίπεδο πολιτιστικών δρώμενων στην Κυπαρισσία.
ΖΗΤΑΜΕ να ορισθεί ο Σύλλογός μας ως Συνδιοργανωτής του φετινού παζαριού αντικών στην πόλη μας και να προσφέρουμε -όπως άλλωστε ακούραστα κάνουμε εδώ και τέσσερα χρόνια- όλες μας τις δυνάμεις για μια ακόμη άψογη διοργάνωση".