Κυριακή 3 Μαΐου 2009

Λίγο πριν τον μεγάλο τελικό του Final Four!!!!.... Euroleague



Δύο, ίσως, από τις κορυφαίες ομάδες όλων των εποχών θα κονταροχτυπηθούν σήμερα στις 21.00(ΣΚΑΙ) για τον τίτλο της Ευρωλίγκα. Ο λόγος για τον Παναθηναικό και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που ξανασυναντιούνται έπειτα από την επική μονομαχία του 2007 στο ΟΑΚΑ, όπου το τριφύλλι είχε πάρει το τρόπαιο με 93-91......................


Οι " πράσινοι" που θα διεκδικήσουν το πέμπτο άστρο στην συλλογή τους, έχουν να θυμούνται στο παρελθόν μεγάλους αγώνες και επιτυχίες.
Ο δρόμος προς στην κορυφή ξεκινάει για τον Παναθηναικό το 1996, όταν και η ελληνική ομάδα σε έναν αξέχαστο τελικό επικρατεί της Μπαρτσελόνα 67-66 χάρις σε τάπα του Στόγιαν Βράνκοβιτς στο φινάλε της αναμέτρησης!!
Από τότε χρειάστηκε να περάσουν τέσσερα χρόνια, ώστε οι "πράσινοι" να επιστρέψουν σε τελικό(2000). Και το έκαναν με ιδιαίτερο στίλ, αφού στην Θεσσαλονίκη, έδειξαν την μεγάλη τους κλάση και σηκώσαν την δεύτερη τους κούπα, αφού νίκησαν την Μακάμπι με πρωταγωνιστή τον Όντετ Κάτας με 73-67.
Ένα χρόνο αργότερα ο Παναθηναικός δεν τα κατάφερε απέναντι στην Μακάμπι, αλλά το 2002, το "τριφύλλι" έκανε κάτι που ίσως πολλοί δεν θα μπορούσαν. Απέναντι στην τρομερή εκείνη την εποχή Κίντερ Μπολόνια, η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έκανε μια απίστευτη εμφάνιση και πρόσθεσε το τρίτο τρόπαιο της ιστορίας της νικώντας τους Ιταλούς με 89-83.
Το τέταρτο άστρο ήρθε όπως είπαμε στην αρχή, στην Αθήνα το 2007, απέναντι στην σημερινή αντίπαλο του. Και το ερώτημα είναι αν ο Παναθηναικός θα καταφέρει να επαναλάβει τον θρίαμβο του, απέναντι σε μια ομάδα που κάθε χρονιά βρίσκεται στο FINAL 4 της Ευρωλίγκα.

Και για να μην ξεχνάμε. Σήμερα παίζει και ο Ολυμπιακός για τον μικρό τελικό της διοργάνωσης απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Οι "ερυθρόλευκοι" μπορεί να μην έχουν ξεπεράσει την πίκρα του αποκλεισμού από τον Παναθηναικό, ωστόσο θα πρέπει κυρίως για το γόητρο το δικό τους και του ελληνικού μπάσκετ να κάνουν μια καλή εμφάνιση και να προσπαθήσουν να διεκδικήσουν την νίκη. Ο αγώνας ξεκινάει στις 18.00 και θα μεταδοθεί και αυτός ο αγώνας τηλεοπτικά από το ΣΚΑΙ...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Τάσος Μπινιώρης και Διονύσης Μπινιώρης