Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Στην Καλαμάτα ο Γιώργος Παπανδρέου.


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέπτεται σήμερα την Μεσσηνία, όπου στις 12.00 το μεσημέρι, θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην Καλαμάτα (Κλειστό Γυμναστήριο «Τέντα»).

Στις 2.00 μ.μ., ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με τοπικά στελέχη του Κινήματος (Ξενοδοχείο Elite).








Ο κ.Παπανδρέου με δήλωσή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" αναφέρεται στον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης από το κόμμα του. Υπογραμμίζει ότι σε περίοδο κρίσης το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να προστατεύσεις τους αδύναμους και να στηρίξεις τη μεσαία τάξη.

Μπροστά στην κρίση είναι ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη η ανόρθωση του κοινωνικού κράτους· η επένδυση στην παιδεία, την υγεία και την πρόνοια, που θα μειώσει τις δαπάνες σε κάθε ελληνική οικογένεια. Επιμένουμε και για τις δημόσιες επενδύσεις· που θα στηρίξουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας, υπογραμμίζει.

Κάνει λόγο για ριζικές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, που θα μεταφέρουν το βάρος από τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα στα υψηλά εισοδήματα και στον πλούτο που σήμερα μπορεί και φοροδιαφεύγει και τονίζει την ανάγκη για «ένα ισχυρό κράτος, όχι μεγάλο και σπάταλο αλλά επιτελικό».