Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2009

ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΝΔΡΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ...

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ερυθρού Σταυρού εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με την μετεγχειρητική του πορεία να κρίνεται σταθερή ο συμπατριώτης μας Αστυνομικός Διαμαντής Μαντζούνης .


Τα επόμενα 24ωρα κρίνονται από τους γιατρούς ως κρίσιμα και εκτιμάται ότι από τη Δευτέρα θα μπορούν να πουν οι γιατροί εάν είναι αισιόδοξοι ή όχι.«Η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού, στον οποίο ευχόμαστε σύντομα, να είναι και πάλι στην υπηρεσία του και στην οικογένειά του είναι, όπως είπα και χθες, κρίσιμη αλλά σταθερή. Από ό,τι μας λένε οι γιατροί, τα πρώτα τρία εικοσιτετράωρα είναι καθοριστικά για την πορεία της υγείας του. Να του ευχηθούμε κάθε καλό και είμαστε όλοι κοντά του» είπε ο υπουργός Υγείας Δημ. Αβραμόπουλος ο οποίος επισκέφθηκε και σήμερα τον Ερυθρό Σταυρό όπου νοσηλεύεται ο Διαμαντής και ενημερώθηκε από τους γιατρούς.

Το νοσοκομείο επισκέφθηκε και ενημερώθηκε και ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος όπως και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Πριν λίγο εκεί βρέθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος ο οποίος όπως είπε προσεύχεται για την υγεία του Διαμαντή και έδωσε κουράγιο και ευχές στους δικούς του ανθρώπους.


Συνεχίζονται οι έρευνες...

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 72 προσαγωγές και πέντε άτομα συνελήφθησαν για κατοχή αντικειμένων, άσχετων όμως με την επίθεση. Πρόκειται για αντικείμενα όπως μπιτόνια βενζίνης, αεροβόλα, πτυσσόμενα κλομπ και γκαζάκια.
Ο εισαγγελέας άσκησε εις βάρος των συλληφθέντων ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη οπλοφορία και παραπέμφθηκαν να δικαστούν την Τετάρτη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ως τότε, κρατούνται με εισαγγελική εντολή.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες είναι οι μαρτυρίες 3 πολιτών, μεταξύ των οποίων μία γυναίκα που είπε στην Αστυνομία ότι είδε τους δράστες μετά την επίθεση να φορούν κουκούλες και να κατευθύνονται προς την πλατεία Εξαρχείων.
Από τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα όπλο που βρέθηκε και κατασχέθηκε σε πατάρι καφενείου της περιοχής. Το όπλο εξετάζεται στα εργαστήρια της αστυνομίας.
Σήμερα παραδόθηκαν επίσης στην ΕΛ.ΑΣ. τα βίντεο από διάφορες κάμερες κοντά στο σημείο της επίθεσης, το υλικό των οποίων πρόκειται να μελετηθεί και να αξιολογηθεί.
Έρευνες εξάλλου γίνονται σε ακτίνα χιλιομέτρων γύρω από το σημείο της επίθεσης, καθώς ακόμη δεν έχει εντοπιστεί το μέσο με το οποίο διέφυγαν οι δράστες.
Εξάλλου, αναμένονται τα αποτελέσματα από τον έλεγχο για αποτυπώματα και γενετικό υλικό από το σημείο της επίθεσης.
Μέχρι στιγμής δεν έχει σταλεί προκήρυξη για ανάληψη ευθύνης. Όλα δείχνουν όμως τον «Επαναστατικό Αγώνα», καθώς το υποπολυβόλο ΜΡ5 με το οποίο πυροβολήθηκαν οι τρεις αστυνομικοί είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Ιωνίας, τον Απρίλιο του 2007.
Σημειώνεται ότι, την ευθύνη, τότε, είχε αναλάβει με προκήρυξη ο «Επαναστατικός Αγώνας».