Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Ένοπλη ληστεία στην Εμπορική Τράπεζα Καλαμάτας...



Ένοπλη ληστεία στο Κέντρο της Καλαμάτας σημειώθηκε χθες λίγο μετά τη 1.20 το μεσημέρι στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στην οδό Αριστομένους 67.


Ένας άγνωστος άνδρας νεαρής ηλικίας εισήλθε στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας και με την απειλή δύο όπλων, εκ των οποίων το ένα πιστόλι, απαίτησε από τους ταμίες και των δύο ταμείων του παραπάνω υποκαταστήματος να του παραδώσουν τα χρήματα, τα οποία ήταν σε συρτάρια, πυροβολώντας για εκφοβισμό μια φορά στο ταβάνι της τράπεζας.


Το χρηματικό ποσό που αφαίρεσε ανέρχεται στα 12.000 ευρώ κατά την πρώτη εκτίμηση των εν λόγω υπαλλήλων. Ο ληστής αποχώρησε πεζός κρατώντας στα χέρια του μαύρη σακούλα, στην οποία έβαλε το παραπάνω χρηματικό ποσό κι εξαφανίσθηκε επιβιβαζόμενος πιθανόν σε όχημα, που οδηγούσε συνεργός του.


Την ώρα της ληστείας στο υποκατάστημα της τράπεζας υπήρχαν πελάτες που πραγματοποιούσαν τις συναλλαγές τους. Αν και τρομοκρατήθηκαν από την αιφνιδιαστική είσοδο του νεαρού ληστή στην τράπεζα, διατήρησαν την ψυχραιμία τους. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ληστής είχε ακάλυπτο το πρόσωπο, φέρεται να ήταν γύρω στα 30 με 35 ετών, κοντός στο ανάστημα και ξανθός. Κάποιοι από τους πελάτες που βρίσκονταν στην τράπεζα δήλωσαν πως τους έκανε εντύπωση το γεγονός ότι, είχε ακάλυπτο το πρόσωπό του, ενώ μιλούσε καλά ελληνικά. Με βραχνή φωνή είπε «ληστεία» και για εκφοβισμό πυροβόλησε μια φορά στον αέρα. Με γρήγορες κινήσεις απέσπασε τα χρήματα από τα ταμεία των υπαλλήλων και απομακρύνθηκε βιαστικά. Για λόγους ασφαλείας στο υποκατάστημα Καλαμάτας της Εμπορικής λειτουργεί μηχανισμός χρονοκαθυστέρησης κι αυτό ίσως εξηγεί το γεγονός ότι, ο ληστής πήρε μόνο ό,τι χρήματα υπήρχαν στα ταμεία των υπαλλήλων κι όχι μεγαλύτερο ποσό. Επιπλέον οι κάμερες ασφαλείας της τράπεζας έχουν καταγράψει το συμβάν και όλα τα στοιχεία θα εξεταστούν από την Αστυνομία. Η Αστυνομία εκτιμά ότι, πιθανόν, ο ληστής είχε και συνεργό, που τον περίμενε μετά τη ληστεία για να τον φυγαδεύσει. Οι δράστες αναζητούνται από την Αστυνομία, ενώ να σημειωθεί ότι, προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.



Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"