Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ VS ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΑΓΚΑΤΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Ο.!...








Ο Πάρης Γεωργακόπουλος διεκδικεί τη θέση του Προέδρου της Ε.Π.Ο. κόντρα στον σημερινό Πρόεδρο Βασίλη Γκαγκάτση, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από την Ομοσπονδία...

Για την πρόθεση του να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό SENTRA FM 103,3, ο Πάρης Γεωργακόπουλος.

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και επικεφαλής της "Κίνησης Ανεξάρτητου Ποδοσφαίρου", αναφερόμενος αρχικά στην απόφαση του να θέσει υποψηφιότητα, είπε:"Δεν ξέρω αν είμαι κασκαντέρ. Με τίμησαν κάποιες Ενώσεις. Γι' αυτούς τους ανθρώπους αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε. Αξίζει και για το ποδόσφαιρο, το οποίο υπηρέτησα για έντεκα χρόνια από άλλη θέση. Είναι θέμα προσφοράς. Το ανεξάρτητη το εννοούμε. Δεν θα μιλήσω για άλλους.
Θα μιλήσω μόνο για εμένα και τους ανθρώπους της δικής μας πλευράς. Ο καθένας μπορεί να κάνει τους συνειρμούς τους. Η ονομασία αφορά εμάς και δεν μπαίνουμε σε διαμάχες με κανένα. Δεν είναι αυτός ο σκοπός μας.

Για τη ονομασία της παράταξής του, είπε: Το ανεξάρτητος σηματοδοτεί ότι οι άνθρωποι θέλουν και ελπίζουν να επιτύχουν αυτό ακριβώς, να είναι ανεξάρτητοι. Παρεμβάσεις σε όλους τους χώρους υπάρχουν. Παντού προσπαθούν κάποιοι να πετύχουν παρεμβάσεις. Εμείς κρίνουμε ότι μπορούμε να είμαστε ανεξάρτητοι.

Για τη φημολογούμενη στήριξη από τη Νέα Δημοκρατία, εξάλλου ανέφερε:"Υπάρχει αντιδικία Ομοσπονδίας, Κυβέρνησης. Εαν η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί ένα άλλο σχήμα να προσφέρει κάτι καλύτερο προς όφελος του ποδοσφαίρου είναι δικό της θέμα. Αν θέλει να στηρίξει την προσπάθειά μας ας τη στηρίξει. Το αυτοδιοίκητο δεν το απεμπολεί κανείς. Η διαμάχη είναι σε θέματα νομιμότητας.

Για το αυτοδιοίκητο επίσης υποστήριξε: Το αυτοδιοίκητο είναι αναφαίρετο δικαίωμα της ΕΠΟ. Δεν ξέρω από που προκύπτουν τα περί ανάμειξης της κυβέρνησης. Σίγουρα είναι ευχάριστο να θέλει να βοηθήσει η κυβέρνηση. Είναι όμως δικό της θέμα. Οταν θέλουμε να χρηματοδοτούμεθα από την κυβέρνηση πρέπει να υπάρχει και ένας έλεγχος. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και οι Εθνικές ομάδες χρηματοδοτούνται. Ο έλεγχος αυτός δεν έχει να κάνει με το αυτοδιοίκητο. Αν θέλουμε να φτιάξουμε τις σχέσεις μας με την πολιτεία πρέπει να δεχθούμε τον έλεγχο. Ο μόνος ζημιωμένος σήμερα είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός,. Οι ενώσεις δηλαδή.

Για το προβάδισμα που φέρεται να έχει ο Βασίλης Γκαγκάτσης, ο κ. Γεωργακόπουλος είπε: Αυτό είναι και ένα δικό μου ερώτημα. Στην επαρχία όλοι λένε ότι κάτι δεν πάει καλά. Το ερώτημα είναι αν αυτό θα εκφραστεί μέσω των 53 ψήφων.

Στη συνέχεια μίλησε και για την τακτική που θα ακολουθήσει, λέγοντας: Σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να μπουν άνθρωποι άλλης ηθικής; Απαγορεύεται να πάμε με το γαρύφαλλο στο χέρι. Οσοι καταλάβουν τι λέμε να μας ψηφίσουν. Αφού είναι γνωστό ότι οι ενώσεις χάνουν από αυτή τη διαμάχη. Οταν πάμε σε εκλογές προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο και όσοι θέλουν μπορεί να έρθουν.
Εγώ δεν είπα ότι δεν θα κερδίσουμε. Αν ο αριθμός είναι αρκούντως ικανός να κερδίσουμε ακόμα καλύτερα. Δηλώσαμε το παρών μας με τον τρόπο που εμείς θέλουμε κι αυτό έχουμε να προσφέρουμε. Το ποδόσφαιρο έχει απαξιωθεί στις συνειδήσεις. Αν αυτή η δυσφορία αποτυπώνεται στην κάλπη από τους πενήντα τρεις, είναι το ερώτημα. Να δούμε αν αφουγκράζονται την κοινή γνώμη.

Όσον αφορά στον νυν πρόεδρο της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση,επεσήμανε: Δεν θέλω να εκφράσω γνώμη. Εχω να πω καλά και άσχημα πράγματα. Δεν μπορώ να τον κρίνω ως πρόσωπο. Μπορούμε εμείς να προσφέρουμε περισσότερα. Δεν είναι μόνο ο κ. Γκαγκάτσης. Υπάρχει μια διοίκηση. Αυτός ο τρόπος λειτουργίας φέρνει αυτά τα αποτελέσματα. Αυτό θέλουμε να πούμε στον κόσμο. Να πείσουμε τους πενήντα τρεις ότι ο χαμένος είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Σχετικά με τις επιτυχίες της Εθνική επί των ημερών του Βασίλη Γκαγκάτση, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, δήλωσε: Η πρόοδος της Εθνικής είναι τεράστια. Εγώ επειδή είμαι από τον χώρο του αθλητισμού, ποτέ δεν θα έλεγα κάτι για να πάρω πάνω μου το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας. Ανήκει στους ποδοσφαιριστές και μόνο. Δεν υπάρχει λογικός άνθρωπος που να μην δέχεται ότι και το προεδρείο και οι διαχειριστές είχαν μερίδιο. Δεν θα έβαζα όμως πάνω από τους παίκτες τον εαυτό μου. Προφανώς ούτε ο κ. Γκαγκάτσης θα το έκανε.

Όσο για τις βελτιώσεις που θεωρεί αναγκαίες: Η διαχείριση μπορεί να γίνει καλύτερη. Η διαιτησία μπορεί να γίνει καλύτερη. Οσον αφορά τη διαιτησία, ο κόσμος λέει ότι κάτι δεν πάει καλά. Στο χωριό μου λένε όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Οι εκλογές δεν είναι στείρα αντιπαράθεση. Θέλω να προσφέρω έργο και λίγα λόγια. Ημουν πάντα αντιδημοσιογραφικός.

Τέλος σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο διοικεί ο κ. Γκαγκάτσης, υποστήριξε: Νομίζω ότι ο τρόπος που ασκεί διοίκηση ο σημερινός πρόεδρος είναι λίγο αυτοκρατορικός. Αυτή η ατμόσφαιρα υπάρχει στον Έλληνα φίλαθλο. Δεν νομίζω όμως ότι χρειάζεται να γίνει μια αντιπαράθεση.
Πρέπει να λέμε πράγματα και να πείθουμε. Και στο θέμα της διαιτησίας μπορούμε να οικοδομήσουμε. Οι ενώσεις πεινάνε από λάθος πολιτική και στείρα αντιπαράθεση. Θεωρούμε ότι χρειάζεται συνεργασία. Το αυτοδιοίκητο δεν το παίρνει κανείς, όμως και οι νόμοι είναι νόμοι. Οι ενώσεις πρέπει να πάρουν τα χρήματα που τους ανήκουν και τους στερούν λόγω μιας αντιπαράθεσης.




*** Το TRIFYLIANEWS, όπως έχουμε κάνει γνωστό από το Καλοκαίρι, στηρίζει και υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Πάρη Γεωργακόπουλου, ενός ανθρώπου - συμπατριώτη μας που και μεγάλος ποδοσφαιριστής υπήρξε (από τα καλύτερα 10ρια όλων των εποχών) και γνώστης του ποδοσφαίρου και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και σοβαρός, ηθικός και ακέραιος χαρακτήρας είναι. Ο Πάρης να προσφέρει θέλει και μόνο! Και μπορεί να το πετύχει γιατί έχι και τις γνώσεις και τις ικανότητες και την αποφασιστικότητα για μια καλύτερη Ε.Π.Ο. και ένα καλύτερο ποδόσφαιρο!...