Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΝΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ...




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής το Γραμματέα της Νίκο Κουτουμάνο επισκέφτηκε το εργοτάξιο όπου έγινε το εργοδοτικό έγκλημα σε βάρος του Σύριου εργάτη που σκοτώθηκε την Κυριακή που μας πέρασε. Στο χώρο διαπίστωσε τα εξής:
· Οι εργασίες στο εργοτάξιο συνεχίζονται κανονικά σαν να μην συμβαίνει τίποτα, σαν να μην σκοτώθηκε κανείς σε αυτόν το τόπο. Η ίδια η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας(ΚΕ.Π.Ε.Κ.) και η Επιθεώρηση Εργασίας είχαν δώσει άδεια για τη συνέχιση των εργασιών από την επόμενη του «ατυχήματος».
· Στους εργάτες του εργοταξίου κυριαρχούσε κλίμα τρομοκρατίας και φόβου. Τα μέτρα ασφαλείας ουσιαστικά είναι ανύπαρκτα αντίθετα με τα μέτρα προστασίας της βίλας του Ρώσου μεγιστάνα που είναι δρακόντεια.
Στη συνέχεια, το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας όπου πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας για το απαράδεκτο δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες και ανέφερε πως το ατύχημα έγινε από «απροσεξία» του εργάτη. Πριν ουσιαστικά ολοκληρωθεί η όποια προανάκριση η Αστυνομική Διεύθυνση έβγαλε πόρισμα που ουσιαστικά αθωώνει τους όποιους υπευθύνους για τη δολοφονία του εργάτη.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή καταγγέλλει τις ευθύνες της Επιθεώρηση Εργασίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης για την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος. Όλα τα στοιχεία προς τα εκεί οδηγούν. Θα είναι υπόλογοι σε όλους τους εργαζόμενους που έχασαν άλλο ένα συνάδελφο τους στο βωμό του κέρδους. Οι υπεύθυνοι για άλλη μια φορά δεν θα πληρώσουν για το έγκλημά τους.
Οι εργαζόμενοι από αυτή την υπόθεση θα πρέπει να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για:
· Τον ταξικό ρόλο των «ανεξάρτητων» κρατικών αρχών (Αστυνομία-Επιθεώρηση Εργασίας) που προστατεύουν με τον τρόπο τους το κεφάλαιο και τους εργοδότες.
· Την πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και των κομμάτων που την υπερασπίζουν που αφήνει ασύδοτους τους εργοδότες να κερδοφορούν εντείνοντας την εκμετάλλευση των εργατών .
Η ενίσχυση του ΚΚΕ και των ταξικών συνδικάτων είναι η μόνη ασφάλεια για να περιοριστούν τα εργατικά ατυχήματα, για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και δουλειάς. Η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι αποφασιστική. Να φύγουν από τα κόμματα του δικομματισμού για να μπορεί να γίνει ένα πραγματικό λαϊκό βήμα που θα ανοίξει το δρόμο για γενικότερες αλλαγές που θα φτάνουν μέχρι το επίπεδο της εξουσίας.