Τετάρτη 9 Ιουλίου 2008

Υψηλοί τόνοι και εντάσεις στο Δ.Σ. Κυπαρισσίας...


Σε υψηλούς τόνους, με εντάσεις και σκληρές επιθέσεις στο πρόσωπο του Δημάρχου για τακτικές και πρακτικές που ακολουθεί σε διάφορα θέματα, πραγματοποιήθηκε η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας.


Από τα προ ημερήσιας διάταξης θέματα που τέθηκαν από την Α.ΔΗ.Κ. σχετικά με την λειτουργία των Τοπικών Συμβουλίων και την απαξίωση που έχει οδηγήσει το θεσμό τους η Δημοτική Αρχή, την καθαριότητα στα Τοπικά Διαμερίσματα και την παρουσία του Δήμου σε αυτά, με αφορμή σχετική ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Φαρακλάδας, ερωτήματα για τη «σκούπα» που δεν λειτουργεί και άλλα, σημειώθηκαν αρκετές «κόντρες»…


Η συνέχεια ήταν ίδια και «χειρότερη» συζητώντας το «θέμα» που ανέκυψε σχετικά με τα τραπεζοκαθίσματα 2 καταστημάτων στην «πλατεία της Αρκαδιάς» στην Παλιά Πόλη καθώς και κατά την συνέχιση εξέτασης των Ενστάσεων επί της αναρτημένης Πολεοδομικής Μελέτης Π.Ε.1 (Άνω Πόλεως του Δήμου Κυπαρισσίας) Σχετ. το αριθ. 14551/3421 και 9564/2468 έγγραφο της ΤΥΔΚ Ν. Μεσσηνίας.


Κόντρες, αιχμές και μομφές για τις ενέργειες του κυρίου Σαμπαζιώτη, εδώ και 7 ολόκληρα χρόνια, για το θέμα του αντλιοστασίου του Βιολογικού Καθαρισμού, σημειώθηκαν κατά τη συζήτηση του θέματος σχετικά με την μεταφορά του αντλιοστασίου του Βιολογικού καθαρισμού σύμφωνα με την αριθ.184/2001, κάτι που όπως φάνηκε ξεκάθαρα από τη συζήτηση είναι σχεδόν «αδύνατο» να γίνει χωρίς να καθυστερήσει και να κινδυνεύσει το έργο ακόμα και με απένταξη, παρά τα όσα κατά καιρούς ο ίδιος ο κύριος Σαμπαζιώτης έλεγε και διαβεβαίωνε…


Η εικόνα που παρουσίασε το Δημοτικό Συμβούλιο, ασφαλώς όχι στο σύνολό του, αλλά η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων, θύμιζε από «τσίρκο» μέχρι «καφενείο», με αποφάσεις να φάσκουν και αντιφάσκουν, να μην ξέρουν τί ψηφίζουν και γιατί κ.α τέτοια χαριτωμένα που μόνο γέλια προκαλούν, εικόνα και θέαμα που είχαν την ευκαιρία να «απολαύσουν» οι δεκάδες κάτοικοι που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση, οι οποίοι είχαν ενστάσεις επί της Π.Ε.1 και το οποίο τόνισε σε τοποθέτησή της και δημότισσα λέγοντας χαρακτηριστικά, «σαν πολίτης της Κυπαρισσίας λυπάμαι για όσα είδα και άκουσα στο Δημοτικό Συμβούλιο!!!».


Πηγή: Εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" - 09/07/2008